čtvrtek 14. února 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci slaví proti Havířovu plný bodový zisk

Dorostence čekal po dvoutýdenní pauze zápas s Havířovem. Ten zvládli na výbornou, v každé třetině se prosadili, díky čemuž vyhráli zápas. AZet sice na závěr utkání ještě vykřesal naději v podobě snížení, ale na vyrovnání už neměl dost času. Mladýn Beranů. se povedla také nadstavba, kterou vyhráli po nájezdech a radují se ze čtyřbodové výhry.

31. kolo / čtvrtek 14. 2. 2019 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC AZ Havířov Havířov
3:1
(1:0, 1:0, 1:1 - N 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Frömel (Čapka, Matúšů), 24. Laciga (Šindelek), 41. Laciga (Mojžíš, Frömel), rozh. náj. Frömel – 58. Pavlačka (Žák, Moškoř). Rozhodčí: Dědek – Bubela, Zedník. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 169. Střely na branku: 42:41. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Valda, Šimášek, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Heš.

HC AZ Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Dobeš, Kremnický, Kubíček, Zmarzlák, Puzoň – Žák, Pavlačka, Fluksa, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkuvka, Bárta, Horváth.

Do prvního únorového utkání pro zlínský dorost nastoupil aktivněji Havířov, který hrál většinu času v útoku. Paradoxně se jako první prosadili Berani, konkrétně kapitán domácích Šimon Frömel. Ten jako první našel vyraženou střelu, kterou doklepl za záda gólmana Štěpána Zlatnického. V prvním dějství už pak branka nepadla a tak se šlo do šaten ze vedení Zlína.

Ve druhé třetině byli zprvu aktivnější mladí Berani, který tlak proměnili ve druhý gól. Filip Šindelek vyslal do brejku Adama Lacigu, který se z levého kruhu trefil přesně do pravé šibenice hostující branky. Další branka ve druhém dějství nepadla a tak Zlín nastupoval do třetího dějství s dvoubrankovým vedením.

Start další a poslední třetiny opět skvěle sedl domácímu celku, který okamžitě navýšil své vedení na rozdíl tří branek. Ševci se dostali do přečíslení, které zakončoval Matěj Mojžíš. Zlatnický dokázal zareagovat, ale puk vyrazil pouze na hůl Adama Lacigy, který se bez problémů podruhé v utkání prosadil.

Po třetím inkasovaném gólu začal Havířov svého soupeře tlačit, ale vytoužené snížení přišla až dvě a půl minuty před koncem, což už bylo pozdě. Martin Pavlačka dostal dobrou přihrávku od Lukáše Žáčka. Střelec branky se tak s kotoučem mohl dostat z levé strany až před branku, kde bekhendem zakončoval do odkryté domácí branky, protože se Tobiáš Synek nestihl přesunout.

Zlín tedy slavil zisk tří bodů, ve hře však byl stále jeden bod z nadstaby. Ten také nakonec získali domácí, kteří vyhráli po divokých nájezdech 5:4. Vítězný nájezd si připsal Šimon Frömel. Dorostenci tedy slaví zisk čtyř bodů a pomalu se dotahují právě na čtvrtý Havířov.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Odehráli jsme podle mě dobré utkání, měli jsme dlouhou čtrnáctidenní pauzu, takže jsme hodně trénovali. Hráči k tomu přistoupili výborně. Můžu je jenom pochválit, dodržovali to co měli, napadali nám tam nějaké góly. Takže za mě pochvala určitě tomu týmu a odmakali to. Také samozřejmě výborný výkon gólmana a jak říkám, hlavně pochvala celého mužstva."