neděle 17. března 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci začali čtvrtfinále domácí porážkou

Dorostencům se úvodní zápas čtvrtfinále nepovedl. Berani sice Dynamo přestříleli, ale Pardubice se v každé třetiny prosadily jednou, zatímco Zlín vstřelil branku až ve třetím dějství. Dynamo tak získává mečbol, který bude moct využít hned ve druhém čtvrtfinálovém zápase, který se hraje v úterý na ledě Pardubic.

ČF1 / neděle 17. 3. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. Ramert (Tomeček) – 20. Herčík (Koudelka), 29. Nekvinda (Matuška), 44. Paleček. Rozhodčí: Sofka – Hübl, Maloušek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 142. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Jecho, Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík.

HC Dynamo Pardubice: Borovička – Vojtěch, Vašíček, Koudelka, Tvrdík, Špinka, Hebek – Heimer, Štetka, Paleček, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Burda, Novotný, Matuška, Pavlata, Půlpán.

Utkání začali aktivněji Berani. Ti totiž hráli dvojnásobnou přesilovku, kterou ale nevyužili. Pardubice toto zaváhání ještě před první sirénou potrestaly. Jakub Koudelka vyslal do úniku Daniela Herčíka, který střelou mezi betony Patrika Hamrly jen tak tak procpal kotouč za brankovou čáru. Domácí sice s rozhodčím o platnosti branky diskutovali, ale hlavní sudí svůj výrok už němenil a Dynamo vedlo 1:0.

Na úvod druhé třetiny přišla další přesilovka pět na tři, kterou ale mladí Berani zase nevyužili a Pardubice to tak podruhé potrestaly. Po přihrávce Jana Matušky se do zakončení dostal Ivo Nekvinda, který z mezikruží překonal bezmocného Hamrlu. Ševci se poté celou druhou část pokoušeli o snižení, ale to nakonec vůbec nepřišlo.

Naopak na začátku třetí třetiny se hosté radovali ze třetí branky. Nahození Pardubic první dobruslil Adam Paleček, který s velmi těžké pozice vystřelil. Hamrla to nečekal a proti střele tak nestihl zareagovat - 3:0 pro Pardubice. Domácí se stále nevzdávali, ale snížení přišlo až tři sekundy před koncem třetí třetiny, což už bylo pozdě. Michal Tomeček dostal do dobré střelecké pozice Jana Ramerta, který v oslabení sebral Michalovi Borovičku čisté konto střelou mezi betony. Nic to ale neměnilo na tom, že Pardubice vyhrají první zápas čtvrtfinálové série.

Série se nyní přesune na led Pardubic, kde se v úterý odehraje druhý a možná rozhodující zápas čtvrtfinále. Hraje se totiž pouze na dvě vítězné utkání, takže Dynamo má mečbol. Berani však určitě rozhodně nic nevzdají a jistě se pokusí o obrat. Pokud by ševci sérii vyrovnali, poslední zápas by byl na programu ve středu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Takže bych to hodnotil asi tak, že rozhodla první třetina. Nevyužili jsme dvě dlouhé přesilovky pět na tři, za což jsme byli potom potrestáni gólem. Při druhé brance jsme udělali chybu a potom už jsme se do toho nutili, ale už nám to tam nespadlo. Myslím, že rozhodlo hlavně to, že jsme dobře nesehráli ty přesilové hry, které jsme měli v první půli utkání."