čtvrtek 22. srpna 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zlínu opět nevyšla třetí třetina, Kometa strhla výhru na svou stranu

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v přípravném domácím zápase s Kometou Brno 1:2. Svěřenci Antonína Stavjani se představili naposledy před startem extraligy zlínským fanouškům, neboť ještě odehrají tři zápasy ve venkovním prostředí. Berani se podobně jako v úterý v duelu s Olomoucí dostali do vedení, nicméně soupeř ve třetí třetině obrátil vývoj utkání ve svůj prospěch. Jediný gól vstřelil ve 33. minutě Antonín Honejsek. Při zápase byl úspěšně otestován video systém tzv. trenérské výzvy (Coach´s Challenge), který bude oficiálně spuštěn na všech extraligových stadionech od nastávající sezony.

příprava / čtvrtek 22. 8. 2019 / 18:00
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
1:2
(0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. min Honejsek - 41. Orsava (Lev), 49. Kucsera (Orsava). Rozhodčí: Cabák, Šír - Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 5:5, navíc Jenyš (Brno) na 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 030. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Berani Zlín: Kašík - Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta, Žižka, Nosek, Ferenc - Šlahař, Fořt, Fryšara - Okál, P. Sedláček, Szturc - Dufek, Honejsek, Köhler - Š. Kratochvil, Popelka, Navrátil. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

HC Kometa Brno: Klimeš - Štencel, Pyrochta, Gulaši, Svozil, Forman, Malec, Kowalczyk - Orsava, Lev, Kucsera - Jenyš, Kusko, Kratochvíl - M. Svoboda, J. Hruška, Horký - Kunc, Süss, R. Havlát. Trenéři: Fiala, Pokorný, Horáček.

Kometa přijela do Zlína ve značně omlazené sestavě, neboť řada zkušených borců dostala volno. V úvodní třetině se hrál vyrovnaný hokej, oba týmy si vytvořily gólové šance, ale brankáři Kašík a Klimeš nepustili za svá záda ani jednu střelu. Ve 13. minutě se ocitl ve slibné příležitosti hostující Matěj Svoboda, Kašík se však nenechal překvapit. Berani nevyužili přesilovou hru, když za katr odešel obránce Pyrochta. Domácí si vytvořili tlak, ale Dufek, Fořt a Nosek mířili nepřesně. Těsně před první sirénou mohl otevřít stelecký účet derby Horký, naštěstí pro zlínské barvy jeho střela těsně minula bránu.

Na začátku druhé třetiny mířil nepřesně z prostoru mezikruží Fryšara. Polovina druhé třetiny patřila Zlínu, hosty podržel Klimeš, který zneškodnil střely Sedláčka, Fořta a Navrátila. Berani se dostali do vedení ve 33. minutě paradoxně v oslabení. Do úniku se prodral Honejsek, první střelu Klimeš ještě vyrazil, odražený kotouč zlínský forvard usměrnil ze vzduchu do sítě. Domácí mohli vedení navýšit v další přesilovce, jenže s koncovkou a přesnou kombinací byli na štíru.

Třetí třetina přinesla rychlý hokej a zvrat pro hosty. Kometa 28 vteřin po zahájení hry vyrovnala. Lev prostrčil kotouč na Orsavu, který kotouč usměrnil mezi Kašíkovy betony do sítě. Zlínští se radovali ve 42. minutě z gólu, jenže Honejsek skóroval vysokou holí a sudí branku po konzultaci s videorozhodčím neuznali. Kometa přepla na vyšší rychlostní stupeň, Kusko ve 44. minutě orazítkoval tyč. Beranům nevychází třetí třetiny a podobně jako v předchozím zápase s Olomoucí ztratili vedení. Brno rozhodlo o výhře ve 49. minutě. Zcela volný Kucsera z voleje zužitkoval přihrávku Orsavy a strhl výhru na hostující stranu. Zlín v závěru prahl po vyrovnání, ale Okál, Honejsek a Köhler výborného Klimeše nepřekonali.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Co se týká ofenzivní části byl to náš nejlepší výkon ze čtyř odehraných zápasů, ale jeden vstřelený gól je velmi málo. Po druhé třetině jsme měli slibný náskok, bohužel přišel na začátku třetí třetiny laciný gól v naší síti. Měli jsme poté slibné šance, ale už to nebylo tak výrazné jako v prvních dvou dějstvích. Závěrečný tlak nepomohl k vyrovnání, chybí nám v zakončení především lehkost, naše hra je v této fázi velmi upracovaná."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY