neděle 22. září 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Gólová přestřelka na plzeňském ledě k bodovému zisku nevedla + FOTO

Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 4. kola Tipsport extraligy 2019/2020 na ledě týmu HC Škoda Plzeň 4:5 a zůstávají nadále v tabulce bez jediného bodu. Berani rozehráli divoké utkání na západě Čech výborně a v 8. minutě již vedli 2:0. Plzeň v čele s Milanem Gulašem, Tomášem Mertlem a Lubošem Robem otočila vývoj utkání ve svůj prospěch a na začátku druhé třetiny šla do vedení. Zlínští však dokázali dvakrát vyrovnat, ale na pátý gól Indiánů ve 46. minutě při dvojnásobné přesilovce již nenašli odpověď. Branky zaznamenali Bedřich Köhler, Jakub Ferenc, Jan Dufek a Jakub Herman. Zlín hraje v dalším kole v pátek 27. září v 17:30 hodin doma s Kladnem.

4. kolo / neděle 22. 9. 2019 / 16:30
HC ŠKODA Plzeň Plzeň - Berani Zlín Zlín
5:4
(2:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. min Rob (Gula, Pour), 18. Gulaš (Moravčík, V. Němec), 22. Indrák (Rob, V. Němec), 32. Rob, 46. Mertl (V. Němec, Gulaš) - 4. Köhler, 8. Ferenc (Dufek), 27. Dufek (Freibergs), 32. Herman (Šlahař). Rozhodčí: Lacina, Kika – Malý, Pešek. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 510. Střely na branku: 45:34. Zblokované střely: 13:8. Hity: 10:7. Vhazování: 47/79 (59%) - 32/79 (41%). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

HC ŠKODA Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Pulpán (A), Vráblík, Houdek – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Straka, Kodýtek, Eberle – Rob, V. Němec, Indrák – Heřman, Přikryl, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík, J. Špaček.

Berani Zlín: Kašík – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Gazda, Řezníček, Buchta, Ferenc – Köhler, P. Sedláček, Szturc – Šlahař, Herman, Dufek – Kubiš (A), Palmberg, Honejsek – Fryšara, Popelka, J. Ondráček. Trenéři: Stavjaňa, M. Hamrlík, Hrazdira.

Plzeň začala od úvodního vhazování aktivně a hned v úvodní minutě se usadila v útočném pásmu. Do vedení šli ale hosté, na začátku 3. minuty byl vyloučen Indrák a Berani hráli přesilovou hru. Od modré čáry vyslal pumelici na domácího gólmana Frodla zkušený Nosek, velkou příležitost měl Palmberg, který minul horní růžek brány. Hosté početní výhodu přece jen zužitkovali, když odražený kotouč našel Köhler a propálil Frodla. Zlín zaskočil Indiány, v obraně Škodovky byla řada chyb a jednu málem potrestal zcela volný Popelka ale Frodl předvedl skvělý zákrok. Plzeňský brankář podruhé kapituloval v 8. minutě, když se k volnému kotouči dostal Ferenc a pohodlně skóroval. Berani hráli poté dvakrát za sebou v oslabení. Nejdříve brankář Kašík předvedl výborné zásahy, když zneškodnil ránu Gulaše i střelu Mertla z mezikruží. Zlínští přežili i druhé oslabení, ale sotva Buchta naskočil na led, Plzeň skórovala. Ve 13. minutě pálil přesně z voleje Rob. Zápodočechy kontaktní gól nabudil a Kašík měl hodně práce, když vyrazil ránu Kodýtka a Petr Straka trefil jen boční konstrukci branky. Domácí srovnali stav v 18. minutě v přesilovce čtyři na tři, po buly vyslal nechytatelnou ránu z levého kruhu kapitán Gulaš. Obrat mohl dokonat vzápětí z rychlého brejku Straka, ale naštěstí pro hosty přestřelil.

Vstup do druhé třetiny vyšel Plzni, která otočila skóre ve svůj prospěch. Ve 22. minutě zamířil Indrák z prostoru kruhu nekompromisně pod horní tyč. Další gól mohl přidat po rychlém přečíslení Kodýtek, ale ve skvělé pozici minul bránu. Berani se po inkasované brance nevzdali a odměnou za jejich aktivitu byl vyrovnávací gól. Ve 27. min se trefil navrátilec do zlínské sestavy Dufek, když po střele z mezikruží prostřelil kotouč mezi Frodlovy betony. Vedení zpět na zlínskou stranu odmítl Köhler, domácí gólman byl na místě. V polovině utkání vyfasoval Šlahař čtyřminutový trest po faulu na Houdka. Žižka a spol. se více než tři minuty úspěšně bránili, ale poté inkasovali. Ve 32. minutě podruhé skóroval Rob, který překonal ležícího Kašíka. Kouč Stavjaňa si vzal trenérskou výzvu, ale gól platil. Zlín vyrovnal za pouhých 18 vteřin v pokračujícím oslabení, když střelu Šlahaře šikovně tečoval za Frodlova záda Herman.

Horké chvíle pro Zlín přišly ve 46. minutě, když Indiáni hráli 105 vteřin přesilovku pět na tři. Za pouhých patnáct vteřin ji využil po přesné kombinaci Mertl. Plzeň měla v pokračující výhodě až drtivý tlak, skvělý Kašík pochytal střely Roba, Poura a Indráka. Berani dostali ideálni možnost vyrovnat rovněž při téměř dvouminutové výhodě pět na tři, ale zůstala nevyužita. Buchta, Freibergs, Köhler v koncovce neuspěli. K úspěchu nevedla ani půldruhé minuty trvající power-play, Zlínští hokejisté zůstali i po čtvrtém kole nadále bez bodového zisku.

Nejlepší hráči: Luboš Rob - Jan Dufek.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): "Na nás jsou znát příděly gólů, které jsme dostali v prvním a ve třetím kole. Sebevědomí hráčů v defenzivě je mizerné, o to cennější je výhra, že jsme i přes tuto situaci získali tři body."

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Řeknu to jednoduše, byl to hratelný zápas. Skončilo to pro nás ve třetí třetině, kdy Plzeň proměnila přesilovku pět na tři, zatímco my ne. Tam se zápas zlomil v náš neprospěch. Jdeme zápas od zápasu a věříme, že sérii proher zlomíme. Dnes výkon nebyl špatný, ale sráží nás produktiva, máme špatné přesilovky Kdybychom se vyrovnali dnes v přesilovkách soupeři, měli jsme alespoň bod."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY