pátek 29. listopadu 2019 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani srazili Litvínov a berou tři body, vítězný gól dal Fryšara

Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v zápase 23. kola Tipsport extraligy na domácím ledě tým HC Verva Litvínov 3:1 a přípsali si třetí výhru v řadě. Berani rozhodli o důležité výhře dvou týmů ze spodních pater tabulky v samotném závěru třetí třetiny. Vítězný gól padl v čase 55:54 minut a pojistka přišla v závěru gólem do prázdné brány. Zlín šel do vedení v polovině první třetiny, ale Severočeši za necelé dvě minuty srovnali stav. Berani s vypracovali ve druhé třetině střeleckou převahu, ale nevytěžili z ní žádnou branku. Góly dali Jakub Ferenc, Štěpán Fryšara a Tomáš Fořt. Zlín hraje v neděli 1. prosince na ledě extraligového lídra pražské Sparty.

23. kolo / pátek 29. 11. 2019 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
3:1
(1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. min Ferenc (Köhler, Claireaux), 56. Fryšara, 59. Fořt (Köhler) - 12. J. Mikuš (Jánošík, Trávníček). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:2. Využití: bez. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 398. Střely na branku: 26:30. Zblokované střely: 8:14. Hity: 10:8. Vhazování: 29:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Berani Zlín: Čiliak – Ferenc, Freibergs, D. Nosek (A), Gazda, Buchta, Žižka (C), M. Novotný – Fořt, Claireaux, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC VERVA Litvínov: Janus - Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka - J. Petružálek, V. Hübl (A), F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Helt, Gerhát - Kašpar (C), J. Mikúš, Trávníček - Zygmunt. Trenéři: Skuhrovec, Kotrla, J. Beránek mladší.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2019-11-29/id/269922

Nejlepší hráči utkání: Marek Čiliak - Jaroslav Janus.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Štěpán Fryšara, Tomáš Fořt, Marek Čiliak.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra PSG Berani Zlín): "Dnes jsme neměli sílu, nebruslili jsme. Litvínov nás přehrával, určitě měl více vyložených šancí. Jsme rádi za tři body, neboť někdy to tak je, že lepší tým prohraje. Se štěstím bereme tři body, výsledek je krutý pro soupeře, zatímco my jsme šťastnějším týmem. Děkujeme Marku Čiliakovi, který zneškodnil hodně střel. Co se týká zranění Tomáše Žižky máme informaci, že nemá zlomená žebra a v současné době podstupuje v nemocnici CT vyšetření, zda jsou v pořádku ledviny."

Jindřich Kotrla (asistent trenéra HC Verva Litvínov): "V dnešním zápase jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme neproměnili vyložené šance. Utkání jsme nedotáhli do vítězného konce."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY