pátek 03. ledna 2020 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani porazili podeváté v řadě Pardubice a doma opět vyhráli

Hokejisté PSG Berani Zlín porazili v zápase 33. kola Tipsport extraligy 2019/2020 tým HC Dynamo Pardubice 4:1 a upevnili si postavení v elitní desítce. Berani vyhráli s Východočechy již devátý zápas v řadě a na domácím ledě si připsali čtvrté vítězství za sebou. Žižka a spol. položili základ k výhře s posledním celkem tabulky již v první třetině zásluhou dvou branek během 65 vteřin. Dynamo snížilo ještě ve druhé třetině, ale Zlínští gólem do šatny šli opět do dvougólového náskoku. Pardubice se nezmohly ve třetí třetině na žádný odpor a domácí zpečetili tříbodovou výhru v samotném závěru čtvrtým gólem. Branky zaznamenali Bedřich Köhler 2, Antonín Honejsek a Štěpán Fryšara. Zápas kvůli zranění nedohráli Jiří Ondráček a Lukáš Buchta. Zlín hraje v neděli 5. ledna derby na ledě Komety Brno.

33. kolo / pátek 3. 1. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC Dynamo Pardubice Pardubice
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. min Köhler (Řezníček, Šlahař), 15. Honejsek (Okál, Šlahař), 40. Köhler (Okál, M. Novotný), 59. Fryšara ((Claireaux, Ferenc) - 27. J. Kolář. Rozhodčí: Kika, Štefík (Slovensko) - Jiří Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 236. Střely na branku: 34:24. Zblokované střely: 9:14. Hity: 7:12. Vhazování: 26/55 (47%) - 29/55 (53%). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Berani Zlín: Kašík - D. Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Buchta - J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) - Šlahař, Honejsek, Köhler - Claireaux, Fryšara, Dufek - Okál, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, Hrazdira.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl - J. Zdráhal, J. Kolář (C), Holland, Eklund, T. Voráček, J. Mikuš, Ivan - Tybor, Mandát (A), Svačina - Machala, Poulíček (A), Harju - D. Kindl, Jenyš, M. Látal - M. Beran, R. Vlach, Kusý. Trenéři: Razým, Mikeska, Čáslava.

Podrobnou textovou on-line reportáž z utkání najdete na tomto odkazu: http://www.onlajny.com/match/index/date/2020-01-03/id/269995

Nejlepší hráči utkání: Bedřich Köhler - Ondřej Kacetl.

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Bedřich Köhler, Antonín Honejsek, Jan Kolář.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (hlavní trenér PSG Berani Zlín): "Nebyl to jednoduchý zápas, neboť Pardubice nehrají špatně. Mají šikovné hráče a dobrý pohyb. Začali jsme zápas dobře a pomohli jsme i si využitou přesilovkou. Ve druhé třetině z toho byla zápletka, když inkasovaný gól změnil obraz hry. Zlom nastal při vstřeleném gólu šest vteřin před koncem druhé třetiny. Tým si poté opět věřil a brankář Libor Kašík svým velmi dobrým výkonem dal týmu potřebný klid."

Michal Mikeska (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): "Soustředili jsme na první třetinu, neboť jsme věděli, že Zlín vyvíjí velký tlak a z toho plynou přesilové hry. Chtěli jsme přestát úvodní třetinu, hrát zodpovědně a spoléhat na brejky. Bohužel jsme úvodní třetinu prohráli 0:2, jak se stává naším zvykem. Měli jsme tři vyloučené hráče a nedařilo se nám hru držet na výši, zkrátka hrát jednoduše a týmově. Ve druhé třetině Přišlo vzepětí, dali jsme kontaktní gól a vytvořili si tlak. Po hrubé chybě jsme dostali pár vteřin před sirénou třetí gól. Zkusili jsme se dostat v samotném závěru zpět do zápasu, sáhli jsme k power play, ale bohužel jsem inkasovali počtvrté. Nedaří se nám hrát jednoduše a účelně."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY