sobota 21. září 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci porazili i Olomouc a stále nenašli přemožitele

Dorost zvítězil i ve čtvrtém utkání sezony. Zápas s Olomoucí od začátku kontroval, po první části vedl 2:1. Hosté sice dokázali snížit, ale Berani si velmi rychle vrátili dvoubrankový náskok, který už nepustili. Gólem do prázdné brány podtrhl vítězství nejproduktivnější hráč Zlína Lukáš Chludil.

4. kolo / sobota 21. 9. 2019 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Olomouc Olomouc
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Hoferek (Mojžíš), 13. Laciga (Chludil), 30. Chludil (Burian, Laciga), 59. Chludil – 24. Stratil (Přecechtěl). Rozhodčí: Čech – Bryška, Poláček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 118. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Žižka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Broža, Tomeček, T. Ševčík. Mojžíš, Heš, Laciga, Frömel, Jecho, Lavička.

HC Olomouc: Hořejší – Nesvadba, Přecechtěl, Mudrák, Stratil, Pekr, Radová, Holcman, Radová, Š. Přidal – Havel, Zelinka, L. Přidal, Lajoš, Macháč, Fasner, P. Ševčík, Prísažný, Ruda.

Mladí Berani na nic nečekali a hned po třech minutách hry začali potvrzovat roli favorita. O první gól se postaral Jan Hoferek, který se přesně trefil v mezikruží. O deset minut později už to bylo o dva góly, Adam Laciga z velkého úhlu se štěstím prostřelil brankáře Filipa Hořejšího. Poté už se toho moc nestalo a ševci tak odcházeli do šaten za dvoubrankového vedení.

Dvougólový náskok vydržel deset minut, Olomouc se poprvé a naposled v zápase prosadila. O jediný gól kohoutů se postaral David Stratil, který nedal Patriku Hamrlovi šanci střelou pod horní tyč. Zlín se ale nehodlal smířit s tím, že povede o jedinou branku, a tak si docela rychle vzal jistější náskok zpět. O ten se zasloužil Lukáš Chludil, který skvěle zapracoval před brankou Olomouce a prosadil se z dorážky.

Do třetí třetiny tak domácí nastupovali za dvoubrankového náskoku, který už dokázali udržet. V samotném závěru pak vedení ještě navýšili, nejproduktivnější hráč Beranů Lukáš Chludil trefil přes celou ledovou plochu prázdnou klec, připsal si tedy třetí bod v zápase. Zlínští dorostenci jsou tak i po čtvrtém zápase stoprocentní a s přehledem vévodí skupině Východ.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Určitě jsme rádi za další vítězství, každého si ceníme, jako kdyby bylo první. Dnešní utkání bylo ubojované, narazili jsme na těžkého soupeře, který hraje urputný hokej. Byl to jeden z těch těžších zápasů, kdy soupeřící hráči byli opravdu hodně silní a jsem rád za to, že jsme to zvládli. Teď si dva dny odpočineme a musíme nabrat síly na další fázi soutěže. Poděkování určitě patří hráčům a těšíme se na další zápas.