sobota 16. listopadu 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci zdolali Kometu díky povedené třetí třetině

Dorostenci nastupovali do zápasu proti Kometě se čtyři porážkami v řadě, takže rozhodně chtěli tuto nepříznivou sérii zlomit. V prvních dvou třetinách jsme se však branky nedočkali, ačkoliv ve třetí části padlo nakonec docela dost gólů. Finální přestřelku zvládli lépe mladí Berani, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok, který už nepustili. Kometa sice snížila, ale ševci si rychle vzali komfortní vedení zpět, které už udrželi, díky čemuž se radují ze třech bodů.

16. kolo / sobota 16. 11. 2019 / 16:00
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
3:1
(0:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 42. Mojžíš (Ševčík, Lavička), 53. Kráčalík (Nábělek), 58. Ševčík (Mojžíš, Tomeček) – 57. Vyroubal (Harmim). Rozhodčí: Sedlák – Novák, Poláček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 186. Střely na branku: 22:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Horský, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Lavička.

HC Kometa Brno: Schnattinger – Řehák, Vacek, Máša, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Prčík – Nesvadba, Nekvapil, Vyroubal, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

Lepší vstup do zápasu měli domácí hokejisté, kteří v první desetiminutovce zápasu odehráli dvě přesilovky, ale ani jednu nedokázali využít. Poté začala být aktivnější Kometa, která získala kromě jedné klasické početní převahy také dvojnásobnou přesilovku, která začala na konci první části a skončil na začátku druhé. Brno však tuto velkou šanci nedokázalo využít, takže se ke slovu zas mohli dostat Berani.

V druhé polovině druhého dějství byly konečně na vidění pořádné šance, ale stále nepadl gól. David Lavička se s mírnou pomocí bránícího hráče dostal do úniku, ale kotouč poslal jen do výstroje brankáře Michaela Schnattingera. V další příležitosti byl Tomáš Ševčík, který se také dostal do brejku, ale ani on na brněnského gólmana nevyzrál. V závěru druhé periody byl v šanci na druhé straně Michal Nekvapil, který měl před sebou prázdnou bránu, kterou však netrefil. I po druhé dvacetiminutovce tak platil bezbrankový stav.

Prvního gólu jsme se konečně dočkali hned na začátku rozhodující části. Ševčík skvěle využil prostoru na levé straně kluziště, přihrál tak přesně na hůl Matěje Mojžíše, který si Schnattingera položil a poté zasunul kotouč do odkryté klece. Ševci od té doby byli lepší a výhru si pojistili druhým gólem. Prosadil se domácí kapitán Jakub Kráčalík, který se díky přesnému pasu dostal za obranu Komety a v souboji s brankářem uspěl.

Hosté stále měli docela dost času na vyrovnaní, ale hodně zbytečně faulovali, v posledních deseti minutách zápasu nasbírali šest trestných minut. I tak Brno alespoň snížilo, Adam Laciga dost nešťastně tečoval puk přímo do jízdy Tomáše Vyroubala, který sice únik zakončil střelou do Patrika Hamrly, ale ten s pukem doklouzal až za brankovou čáru. Hned o minutu později však domácí napínavou koncovku zápasu uklidnili, protože na konečných 3:1 upravil přesnou střelou ke vzdálenější tyči Tomáš Ševčík. Kometa se poté už k ničemu nedostala, takže mladí Berani zlomili šňůru čtyř proher v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): V první třetině dnešního utkání jsme tam hodně faulovali, nestíhali jsme pohyb, který měla Kometa. Od druhé periody se to začalo vyrovnávat, určitě nás tam podržel brankář Patrik Hamrla, který chytal výborně. A v závěrečné části se to tím naším prvním gólem překlopilo na naši stranu, od té chvíle jsme byli aktivnější. Každopádně chci poděkovat hráčům za odvedený výkon a jsem rád, že jsme po delší době vyhráli, protože teď jsme měli útlum. Pro kluky je to určitě motivace, abychom pracovali dál.