středa 04. prosince 2019 | Lukáš Mihal

Dorostenci zapsali další těsnou prohru, jediný gól utkání vstřelili Bruslaři v prodloužení

Dorost prohrál i své třetí utkání ve skupině o play off o jedinou branku. V Mladé Boleslavi to bylo šedesát minut bez gólu, i když oba týmy odehráli značné množství přesilových her. Na řadu tak muselo přijít prodloužení, které velmi rychle rozsekl domácí Karel Křepelka, který tak Bruslařům zajistil bonusový bod.

22. kolo / středa 4. 12. 2019 / 16:15
BK Mladá Boleslav Ml.Boleslav - Berani Zlín Zlín
1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 61. Křepelka (Haas, Plíšek). Rozhodčí: Zavřel – Kettner, Raška. Vyloučení: 3:5, navíc Jasečko (MBL) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 32:23. Průběh utkání: 1:0.

BK Mladá Boleslav: J. Král – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sypecký, Kredl, Peca, Pavlík, Půček, Polák, Hruška, P. Král, Haas, Strnádek, Plíšek.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

Prvních pět minut utkání hráli Bruslaři kvůli dvěma vyloučením skoro pořád ve čtyřech. Přesto byli směrem dopředu nebezpečnější než Berani, ale jejich šanci zmařil Tobiáš Synek. Před vypršením druhého trestu se snažil prosadit Tomeček ránou přes chumel hráčů, jenže netrefil skulinu a puk byl vyražen mimo. Jednu z největších šancí měl v polovině třetiny domácí Peca, který po najetí na kruh pálil bez přípravy, ale minul bránu. Potom si vyzkoušeli početní výhodu i Bruslaři, jenže Tobiáš Synek se při ní rozchytal a stal se neprůstřelnou hradbou. Několikrát ho zkoušel od modré propálit Karel Křepelka, jenže ten měl přehled o pohybech vzdálených hráčů i přes zakrytý výhled od svých obránců a od útočníků Boleslavi, čekajících na dorážky. Před odchodem do kabin se do dobré palebné pozice dostal ještě hostující Tomeček, ale promáchl.

Druhé dějství bylo bezbrankové jako to první. Tentokrát ale oba celky zahrnuly více agresivity a tvrdosti, s čímž se vyrovnaly stejnou měrou. Nejprve byl nebezpečnější Zlín, poté po vyloučení Tomečka Boleslav. Po skončení zlínského oslabení mohl Broža vyslat navrátivšího se Tomečka vpřed, kdyby Bruslaři nepředvídali jejich plán a účinně nezasáhli. Nejzajímavější bylo posledních šest minut před druhou sirénou, neboť oba celky spalovali jedu šanci tutovější než druhou. Nejprve Bruslaři vyslali Pecu do samostatného úniku, poté puk odražený nad Synkovu hlavu neusměrnili dorážkou do odkryté branky. Pak na druhé straně bez přípravy střílel nehlídaný Tomeček z první, ale nepodařilo se mu překonat připraveného Jakuba Krále. Boleslav si zahrála na konci ještě přesilovou hru, v níž Jasečko s Rajglem ostřelovali Synka z dálky. Pár sekund před sirénou pak ujel do brejku opět Michal Tomeček, kterému se nepovedlo oblafnout Jakuba Krále. Oba brankáři v těchto minutách ukázali, že dosud drželi své nuly právem.

V poslední třetině měla navrch zase spíše Boleslav, která měla častěji puk pod svou kontrolou a soupeře přestřílela. Opět ale Bruslaři nedokázali překonat Tobiáše Synka a hodně práce jim přidělávala takřka bezchybná zlínská obrana. K aktivitě Bruslařům dopomohly i dvě přesilovky, ale ani ty nepřinesly změnu skóre. Berani se dostávali k šancím méně často a domácí jejich brejky dokázali zachycovat dříve, než stačili vystřelit. Dvě minuty před koncem měl jednu z největších příležitostí ke skórování Oskar Haas, jenž dostal nahrávku kopnutou bruslí ve středním pásmu. Před bránou ale příliš zvedl puk a ten přeletěl horní tyč. V základní hrací době tedy žádný gól nepadl. Led ovládli brankáři a obrany. Po krátké pauze následovalo prodloužení, v němž se o druhý bonusový bod nejprve přihlásili hosté. Tomeček vpadl rychle do boleslavské třetiny a zkusil vymést levý horní růžek Královy branky, jenže ten jeho úmysl předpokládal a měl připravenou lapačku. Vzápětí v čase 60:47 vstřelil gól na druhé straně Karel Křepelka, jenž se jako jediný zapsal mezi střelce utkání.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): V prvním střídaní jsme soupeře nepustili do třetiny. Pak jsme udělali dva fauly, dostali se pod tlak a trvalo nám do konce třetiny, než jsme se z toho nějak dostali. Soupeř byl z těch dvou přesilovek na koni a trochu nás zatlačil. Pak si myslím, že jsme byli lepším týmem, akorát jsme neproměňovali šance. Dobře zachytal Jakub Král, protože měli v době, kdy jsme se do nich hodně tlačili, nějaké šance, kdy my jsme propadli a nějak nám ujeli. Byla škoda, že jsme ten gól nedali ještě v normální hrací době, že jsme ho dali až v prodloužení. Měli jsme tam plno šancí a mělo to skončit vítězstvím za tři body.

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Bylo to velmi dobré utkání. Myslím si, že jsme to odehráli poctivě. Samozřejmě byly chvíle, kdy byli domácí silnější na puku, ale my jsme to bojovností a obrovským nasazením přestáli. Měli jsme tam samozřejmě pár šancí i my. Já jediné, co můžu, je pochválit tým za odvedenou práci. V prodloužení už je to hra chyb, my tu chybičku udělali, soupeř dal gól. Rozhodl 1:0, ale jak říkám, z naší strany to utkání bylo povedené.