středa 15. ledna 2020 | Lukáš Mihal

Dorostenci ztratili dobře rozehraný zápas s Litvínovem

Dorost stejně jako proti Plzni ztratil dvoubrankový náskok, který získal v první třetině. Litvínov v druhé třetině vyrovnal stav zápasu a v závěrečné části si zajistil výhru třetí brankou. Mladí Berani tak zakončili domácí šňůru šesti zápasů prohrou. Na zlínském ledě tak vyhráli tři z posledních šesti utkání.

26. kolo / středa 15. 1. 2020 / 17:00
Berani Zlín Zlín - HC VERVA Litvínov Litvínov
2:3
(2:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Mojžíš (Tomeček), 14. Lavička (Chludil, Synek) – 25. Dej (Krocker), 29. Postl (Brouček), 43. Brouček (Čech, Beran). Rozhodčí: Maršálek – Kučera, Procházka. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Žižka, Hoferek – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Horský, Mojžíš, Heš, Ramert, Jecho, Lavička.

HC VERVA Litvínov: Čermák – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Werner, Kadár, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Holčák, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Dej, Brouček.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Vstup do utkání nám vyšel. Pomohly nám dvě přesilovky pět na tři – jednu z nich jsme využili a jednou jsme se trefili těsně po jejím skončení. Od druhé třetiny soupeř přidal na bruslení a důrazu, tím nám dělal problémy. Výsledkem bylo vyrovnání Litvínova, kterému jsme ale dopomohli i vlastní lehkovážností a uspokojením. Třetí část pro nás začala nešťastně – inkasovaným gólem. Zbytek třetiny pak soupeř velmi poctivě bránil. Přestože jsme si vytvořili tlak, z převahy, kterou jsme měli a kterou jsme ještě umocnili dlouhou hrou bez brankáře, se nám už nepodařilo srovnat.