čtvrtek 30. ledna 2020 | Lukáš Mihal

Dorostenci po pauze zdolali Havlíčkův Brod a vyhráli potřetí v řadě

Dorostenci se po patnáctidenní pauze představili proti Havlíčkově Brodu, který je zpočátku duelu přehrával. Berani však skvěle bránili, díky čemuž si vybojovali dvoubrankový náskok, který drželi do třetí třetiny. Hosté pak během pěti minut srovnali krok, ale závěr utkání už patřil Zlínu, který dvěma góly rozhodl o plném bodovém zisku.

4:2
(1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. Nábělek, 34. Tomeček (Broža, Lavička), 57. Broža (Laciga, Tomeček), 59. Kráčalík (Ševčík) – 46. Zych (Kuchta, Báťa), 51. Bačkovský (Prášek). Rozhodčí: Grygera – Zapletal, Kučera. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Berani Zlín: Synek – Nábělek, Valda, Sýkora, Burian, Hoferek, Kráčalík – Broža, Tomeček, Ševčík, Horský, Mojžíš, Laciga, Ramert, Jecho, Lavička

HC Rebel Havlíčkův Brod: Tuček – Jakubec, Besmák, Fišer, Zych, Vaněček, Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák, Báťa, Rauš, Janko, Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Do zápasu měli mnohem lepší vstup hosté, kteří mladé Berany pořádně zatlačili. Ti však hlavně díky svému gólmanovi Tobiáši Synkovi udrželi vyrovnaný stav, a v závěru třetiny se dostali do vedení. Skóre duelu otevřel Patrik Nábělek, který z mezikruží překonal Filipa Tučka střelou k levé tyči.

Od té doby byli aktivnější domácí, kteří tak nakonec krátce po polovině utkání dokázali zvýšit vedení. Ševci skórovali až ze své čtvrté přesilovky v zápase, a to když Ondřej Broža přihrál přesně na hokejku Martina Tomečka, který rychlou střelou k tyči dostal puk do sítě. Havlíčkův Brod se pak začal tlačil za vyrovnáním, ale ani ve druhé třetině se nedočkal gólu.

Východočeši se branky dočkali až v závěrečné části, navíc se prosadili rovnou dvakrát. Na rozdíl jediné branky snižoval Martin Zych, který přesilovkový tlak zakončil tvrdou ránou do pravého dolního rohu zlínské klece. Vzápětí už hosté slavili vyrovnání, o které se postaral Michael Bačkovský, který se luxusně dostal přes Nábělka a zakončil přesně nad lapačku Synka. Začínalo se tedy od nuly.

Závěr třetí třetiny byl velmi dramatický, což nakonec lépe zvládli Berani, kteří si vzali vedení zpět. Adam Rauš trestuhodně nevyužil tutovou šanci, čehož na druhé straně kluziště využil Ondřej Broža, který si při úniku objel brankáře Tučka, takže pak v pohodě zakončil do odkryté klece. Hosté tak měli tři a půl minuty na vyrovnání, ale to se jim nepovedlo. Zlínský kapitán Jakub Kráčalík totiž přidal čtvrtý gól, čímž zajistil svému týmů vítězství. Gólmana hostů překvapil rychlou střelou zpoza branky, která se dostalo do sítě pod jeho betonem. Utkání se poté už jenom dohrávalo, takže se dorostenci zaslouženě mohli radovat ze třech bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Byl to klasický zápas po pauze, kdy šlo vidět, že to zápasové tempo tam prostě chybí. Začátek jsme měli velmi špatný až hrozivý, soupeř byl jednoznačně aktivnější. Potom tam byly nějaké přesilovky, trošičku se to srovnalo, dali jsme gól a pak už to bylo vyrovnané. Soupeř byl ale velmi nebezpečný, měl hodně šancí, ale nás dobře podržel Tobiáš Synek. Ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali vlastními chybami, nebyli jsme důslední, ale naštěstí jsme to tam pak zvrátili na svoji stranu. Řekli jsme si s hráčema, že k optimálnímu výkonu to mělo daleko, ale bylo to po pauze, takže na tom musíme zapracovat a další zápasy budou lepší. Mrzí mě zranění soupeřícího hráče, přeji brzké uzdravení a je to kaňka na dnešním utkání.