pátek 28. února 2020 | Vojtěch Jurák

Neúspěšná honba za vyrovnáním. Dorostenci prohráli v Litvínově

Mladí Berani vezou ze Severu Čech tři body ze šesti, po vítězství v Liberci tentokrát nestačili na Litvínov. Domácí si během prvních dvou třetin vypracovali tříbrankové vedení, což se ukázalo jako klíčové. Zlínští sice dokázali zareagovat a ještě před druhou pauzou snížili na rozdíl jedné branky, na vyrovnání však už nedosáhli. Litvínovští si třetí třetinu pohlídali a gólem v závěru nakonec definitivně rozhodli. Berani tak prohráli 2:4.

38. kolo / pátek 28. 2. 2020 / 16:00
HC VERVA Litvínov Litvínov - Berani Zlín Zlín
4:2
(1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Vopat (Krocker, Skuhrovec), 21. Skuhrovec (Krocker, Vopat), 32. Vopat (Skuhrovec, Kuchař), 58. Špaček (Iljuk) – 35. Laciga (Frömel), 36. Matúšů (Heš). Rozhodčí: Petružálek – Bublová, Žižka. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

HC VERVA Litvínov: Ešler (36. Čermák) – Vyhlídal, Kuchař, Hocelík, Werner, Kadár, Hora – Špaček, Postl, Skuhrovec, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček.

Berani Zlín: Málek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Tomeček, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička.

Úvodní minuty patřily hostům, kteří dostali k dispozici přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Adámek, a tak Ešlera čekaly krušné časy. Berani ale početní převahu nevyužili, což přivítali především litvínovští. Ti se přestěhovali do útočné třetiny a jejich částečný tlak přinesl ovoce ve 12. minutě. Krocker převzal kotouč, který následně nahrál Janu Vopatovi. Pokračovatel slavné dynastie neměl sebemenší problém zastrčit puk za Málkova záda. Hubené vedení udrželi domácí až do druhé třetiny.

Prostřední dějství odstartoval rázně David Skuhrovec, jenž těžil ze spolupráce Krockera s Vopatem. Útočné trio se podílelo i na druhé brance litvínovského týmu. Neúspěšný Zlín mohl snížit v polovině zápasu, když Vyhlídal fauloval Frömela. Rozhodčí zákrok ohodnotili trestným střílením. Frömel byl však proti Ešlerovi neúspěšný, a domácí brankář tak dál držel naději na čisté konto.

Litvínovský náskok navýšil Jan Vopat. Tentokrát se branka zrodila u obránce Kuchaře, který přes Skuhrovce vybídl Vopata ke skórování. Drsnou ofenzivu předvedli hosté v závěru třetiny. Nejdříve pálil Adam Laciga, poté slavil branku Václav Matúšů. Z utkání se stalo drama. Změna přišla také v brankovišti domácích, Ešlera nahradil Čermák.

V závěrečné části Litvínovští nevyužili dvě přesilové hry po faulech Kráčalíka a Nábělka. Tři minuty před koncem už ovšem rozjásal domácí fanoušky Jiří Špaček, který definitivně rozhodl o vítězství Severočechů. Mladí Berani se tak vrací z tripu se třemi body za jedno vítězství a jednu prohru.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Výsledek utkání je odrazem našich neproměněných šancí. Jen v první a ve druhé třetině jsme měli čtyři samostatné nájezdy. Soupeř byl v těchto situacích šikovnější, a proto dnes zvítězil.