pátek 25. září 2020 | Lukáš Kapinus

Hradečtí Lvi vyloupili Zlín a odvážejí si tři body

Ani v dalším utkání Tipsport extraligy 2020/2021 nedokázali zlínští Berani bodovat. Ke 3. kolu zavítali na stadion Luďka Čajky hosté z Hradce Králové a potvrdili dosavadní suverenitu a stoprocentní bilanci. Skvěle se ve Zlíně uvedli dvěma rychlými brankami především dvojčata Klímové, zlínští tak celý zápas dotahovali skóre. Naději držela palebná síla defenzivních řad, kdy hostujícího golmana Mazance bombami od modré čáry překonali nejprve David Nosek a poté Daniel Gazda. I přes závěrečný tlak v power play se ale radovali hosté. Ševci vyrazí k dalšímu utkání hned v neděli 27. září, kdy v 17:00 vypukne boj s HC Dynamo Pardubice.

3. kolo / pátek 25. 9. 2020 / 17:30
Berani Zlín Zlín - Mountfield HK Hr.Králové
2:3
(1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (A. Honejsek), 39. D. Gazda (A. Honejsek) - 1. Kelly Klíma (J. Sklenář), 5. Kevin Klíma (J. Perret), 24. L. Cingel. Rozhodčí: R. Šír, M. Sýkora - J. Špůr, J. Ondráček. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:33. Zblokované střely: 10:9. Hity: 5:5. Vhazování: 29:45. Návštěvnost: 853 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3

Berani Zlín: Huf - Gazda, Řezníček, D. Nosek (C), Suhrada, Ferenc, Matyáš Hamrlík, Dluhoš - J. Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál (A) - Karafiát, Fryšara, Köhler - Sebera, P. Sedláček, Kubiš (A). Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík, R. Hrazdira.

Mountfield HK: Mazanec - Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Šalda - Smoleňák (C), Cingel, Orsava - Kelly Klíma, V. Růžička ml., Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Jergl, Koukal, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička, D. Branda, D. Kočí

V sestavě Beranů kompletně chyběl Libor Kašík, do branky se tak postavila mladá naděje Daniel Huf. První třetinu nejen jemu, ale všem Beranům velmi hořce rozehrála dvojčata Klímové. Hned v první minutě se po samostatném úniku prosadil Kelly, chvilku poté nepokrytý uklízel do prázdné branky Kevin. Kontaktní gól po vyhraném vhazování Antonína Honejska trefil David Nosek. Jeho utaženou střelu od modré Mazanec dobře neviděl a propadla až do sítě.

Hra se následně přitvrdila, ze strany Beranů ale bohužel příliš. Nejdřív inkasoval smolné dvě minuty za zdržování hry Herman, chviličku po něm šel na 2 + 10 za zákrok na Filipa Hronka Pavel Kubiš. Minutu a půl dlouhou přesilovku 5 na 3 Berani i díky Hufovi ubránili, ani dobíhající výhodu jednoho muže Hradec nedokázal využít. To vlilo Beranům krev do žil, zvýšená aktivita vedla k několika šancím včetně nebezpečné teče Šlahaře, kterou Mazanec těžce tahal ven pravým betonem. Berani si pak zahráli také přesilovku, Šalda za seknutí Hufa vyfasoval dvě minuty, změnu skóre ale Mazanec nedovolil.

Druhou třetinu začal znovu únikem Kelly Klíma, Huf ale srovnal mini skóre na 1:1 a skvěle zakročil. Méně štěstí měl při samostatné akci Cingela. Ten se zkušeně uvolnil a trefil pod levý beton. Kubiš poté neuspěl nahozením na Mazance, na druhé straně Řezníček dobře zabránil situaci 2 na 1, kterou vedl Růžička mladší. Klíma únik se Smoleňákem překombinoval, na druhé straně totéž předvedl Zdeněk Okál.

Další početní výhodu Hradci nabídl Jakub Šlahař a hodně se svým dvěma minutám divil. Čtveřice Beranů ale za Jakuba zabojovala, skóre se nezměnilo ani po vyloučení Hradce za hru v šesti lidech. Do hry se Berani vrátili znovu až těsně před přestávkou, kdy znovu nabíjel Honejsek a tvrdý projektil tentokrát vyslal do hradecké sítě Gazda.

Třetí třetina se nesla ve znamení urputného boje, sem tam střeleckého pokusu. Hosté z Hradce dvakrát zahrozili, dobře postavené tyče ale držely zlínskou naději. Hodně sil na závěrečný tlak vzalo Beranům vyloučení Fryšary tři minuty před koncem. Zlín se ubránil a půl minuty před koncem odvolal brankáře, skóre už se neměnilo. Tři body si tak ze stadionu Luďka Čajky odvážejí hradečtí Lvi.

Nejlepší hráči zápasu: Daniel Gazda - Kevin Klíma

Podrobnou reportáž najdete na: https://www.onlajny.com/match/index/date/2020-09-25/id/306082

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík, asistent trenéra PSG Berani Zlín: "Nám se nepodařil opět vstup do utkání, proti takovému mančaftu se to pak těžko otáčí. Určitě nám nepomohlo po dvou prohrách znovu hned od začátku prohrávat. Sahali jsme po bodu, ale za ten úvod jsme si to dnes nezasloužili."

Vladimír Růžička, hlavní trenér Mountfield HK: "My jsme měli opět výborný vstup do zápasu, byli jsme hodně aktivní, dobře jsme bruslili, dali jsme dva góly. Pak jsme dostali nešťastný gól, brankář tu střelu neviděl, Zlín se dostal zpátky do zápasu, ale celkově jsme zbytek utkání byli hodně aktivní, měli jsme šance, které jsme neproměnili. V poslední minutě jsme mohli nějaké body ztratit, jinak to ale bylo z naší strany dobře odehrané utkání a jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

Fotogalerie

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY