neděle 06. září 2020 | Lukáš Mihal

Junioři prohráli i se Salzburgem a po úvodním víkendu jsou bez bodu

Hned po výjezdu do Českých Budějovic se mladí Berani museli dopravit do rakouského Salzburgu, kde tedy sehráli druhé utkání během 24 hodin. Únava se možná trochu projevila, protože Red Bull si hned na začátku duelu zajistil výhru dvěma rychlými góly. Zlín sice ještě dokázal snížit, ale stejně jako včera nedokázal na svou branku navázat. Domácí se naopak trefili ještě dvakrát a radují se tak za zasloužené výhry 4:1.

4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Hengelmüller (Leonhardt, Lutz), 4. Winkelmann (Necesany, N. Heigl), 38. N. Heigl, 48. Necesany (T. Heigl, N. Heigl) – 17. Kozubík (Luža, Weintritt). Rozhodčí: Brunner, P. Adamec – R. Adamec, Moidl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

EC Red Bull Salzburg (AUT): Kolarz – Menner, Hörl, Schmidbauer, Fischer, Winkelmann, Necesany – Feist, N. Heigl, T. Heigl, Lutz, Leonhardt, Hengelmüller, Bjerrum, Wolf, Cimmerman, Bammer, Bader, Braun

Berani Zlín: Synek – Holík, Velikovský, Bednařík, Riedl, Mikulík, Hoferek, Nábělek – Kozubík, Luža, Weintritt, Frömel, Handl, Sebera, Broža, Laciga, Martinec, Lavička, Hrazdira.

Beranům vůbec nevyšel úvod střetnutí. Natěšení domácí hokejisté skórovali dvakrát v rozmezí čtyř minut. V čase 02:41 Tobiáše Synka nejprve překonal Maxmilian Hengelmüller, kolegu o 50 vteřin později doplnil Marius Winkelmann.

Jak čas postupoval, tak se hra vyrovnávala. Zlínští hokejisté místy dokonce získávali převahu na svou stranu a v 17. minutě přišlo zasloužení snížení, Luža po přihrávce od Weintritta ještě předal kotouč Davidu Kozubíkovi, a ten rozvlnil síť za zády brankáře.

Začátek prostřední části patřil ševcům, avšak gólman Christopher Kolarz statečně odolával nebezpečným výpadům. Ke konci třetiny měli zlínští junioři výhodu přesilové hry, v níž nejenže gól nevstřelili, ale dokonce inkasovali. Střelou z levého křídla propálil Synka útočník Nikolaus Heigl.

Ve třetí, a zároveň poslední třetině, si Salzburg s přehledem hlídal výsledek, počátkem 48. minuty dal definitivní razítko na vítězství rakouského mužstva Lukas Necesany. Juniorka tak padla i na ledě Salzburgu a po dvou kolech má stále na kontě nulu.