sobota 18. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář PSG Luboš Horčička: Bojujeme, dřeme, ale chybí nám lehkost

Gólman Luboš Horčička se vrátil do branky PSG Zlín po osmi zápasové přestávce, přednost dostával talentovaný mladík Libor Kašík. Horčička naposledy chytal od začátku utkání před více než měsícem proti Karlovým Varům, který odstartoval dosavadní sérii pěti proher na domácím ledě. Na začátek utkání s Bílými Tygry však nebude rád vzpomínat. V páté minutě pustil za svá záda kuriózní gól, když vstřelili vlastní gól. „Hodil jsem puk na Medunu (pozn. Marušáka) a hned se mi vrátil zpátky. Od konstrukce se to odrazilo do zad a pak jsem si ho nějak hodil za brankovou čárou. Zkrátka smůla,“ smutnil po utkání Horčička.

Úřadující vicemistři se dokázali vzchopit, strhli vedení na svou stranu, ale do konce první třetiny inkasovali vyrovnávací gól. Bílí Tygři přidali ve druhé části dva góly a rozhodli o výhře. Přitom všechny góly padly z prostoru brankoviště, kde obránci nechali otevřená dvířka. „Momentálně jsme v situaci kdy nám to tam nelepí, podivně se puky poodráží a inkasujeme debilní góly. Schází nám lehkost a přitom jsme dobře začali. Bohužel nás ovlivnily inkasované branky. Věřím, že ubojujeme jeden zápas a zlomí se to. Musíme bojovat dále,“ burcuje zkušený gólman.

Zlínským hráčům nelze upřít snahu, ale kýžený výsledek stále nepřichází. Pět proher v řadě na domácím ledě přineslo výsledkovou křeč a nulový bodový zisk. „Chceme, bojujeme, dřeme, ale poté si nenahrajeme. Možná té snahy je až příliš. Chceme to zlomit tak příliš, až to nejde,“ pověděl Luboš Horčička.   

Náskok Beranů, který si vybojovali před Vánocemi, je rázem fuč. Čajánek a spol. mají na jedenácté Pardubice náskok pouhých čtyř bodů, situace se od sedmé příčky směrem dolů nesmírně vyrovnala. „Na tabulku se raději ani nedívám," uzavřel zkušený brankář.

Gólman Luboš Horčička v akci.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY