středa 22. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zlínskému hokeji blahopřál k pětaosmdesátinám i ředitel extraligy Josef Řezníček

Lední hokej ve Zlíně slavil 85. výročí založení klubu při extraligovém zápase s Litvínovem. V závěru slavnostního ceremoniálu před samotným utkáním gratuloval i šéf extraligy Josef Řezníček. Za Český svaz ledního hokeje předal do rukou MUDr. Miroslava Adámka, prezidenta prezídia hokejového klubu k pětaosmdesátinám zlínského hokeje pamětní ocenění v podobě zarámovaného stříbrného talíře s logem hokejového svazu.

Nejpopulárnější zlínský sport lední hokej si připomněl pětaosmdesát let od svého vzniku. Během této doby získal řadu vavřínů včetně historického mistrovského titulu v sezoně 2003/2004 a celkem pět finálových účastí ve vyřazovacích zápasech play off. Ta poslední z loňské sezony je ještě v živé paměti a vyvrcholila nezapomenutelným sedmým finálovým zápasem s Plzní. Zlínský hokej je od ročníku 1980/1981 nepřetržitě účastníkem nejvyšší soutěže a patří k předním celkům české extraligy. Hokej ve Zlíně vychoval olympijské vítěze, světové šampiony, mistry České republiky a řadu hráčů, kteří se prosadili na mezinárodní scéně včetně kanadsko-americké NHL. Posbíral řadu úspěchů na mládežnickém i žákovském poli a potvrdil jednu z vůdčích rolí v českém hokeji.

Čestné buly vhodila paní Renata Čajková, manželka po zesnulém Luďku Čajkovi mezi hole kapitánů obou celků Petra Čajánka a Michala Trávníčka.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY