neděle 23. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín se představí v Litvínově, kde se mu daří

Podruhé v letošní sezoně odehraje Vlachova družina extraligový zápas na soupeřově ledě. V rámci 4. kola Tipsport extraligy se představí na ZS Ivana Hlinky, kde změří síly s týmem HC Verva Litvínov. Berani porazili doma Karlovy Vary a na sever Čech odjeli v nedělním dopoledni s cílem urvat bodový zisk. Litvínov byl v loňském ročníku nejpříjemnějším soupeřem pro PSG, neboť Berani z dvanácti možných bodů v základní části získali hned jedenáct. Zlín přivezl z posledních tří sezon z Litvínova hned pět výher a pouze v lednu 2011 prohrál 1:3. Na marodce stále zůstává brankář Luboš Horčička, vítězná sestava z pátečního zápasu se nemění.

Duel čtvrtého kola bude soubojem dvou sousedů v tabulce. Litvínov získal v dosavadních třech kolech podobně jako Zlín šest extraligových bodů a překvapil především páteční výhrou v O2 Areně proti favorizované Slavii v sestavě s hvězdami Romanem Červenkou a Vladimírem Sobotkou. „Litvínov je těžký soupeř, doma hraje velmi ofenzivně, má šikovné hráče na zakončení a vytváří si tlak. Očekávám těžké utkání s tím, že chceme přivézt nějaký bod,“ uvedl Rostislav Vlach, první trenér. Statistika z předchozích zápasů vyznívá suverénně pro žlutomodré barvy, Zlín nemá s žádným extraligovým týmem podobně příznivou bilanci jako právě s Litvínovem. V loňské sezoně přivezl z Krušných hor dvě výhry, nejdříve se radoval po vítězství 2:1 v nájezdech a odvetu rovněž vyhrál 3:1. „Těžko říci, čím to je, že se nám s Litvínovem daří. Může to být i štěstím, neboť v loňské sezoně jsme tam srovnali krok až v závěru a poté uspěli v nájezdech, což je vždy loterie. Rovněž druhý zápas byl vyrovnaný a měli jsme více štěstí. Litvínov je doma velmi nebezpečný a my se soustředíme na to, abychom dovezli nějaký bodík. Za každý bod z venku jsme rádi,“ upřesnil šéf zlínské střídačky.

Hráči absolvovali v sobotu dopoledne trénink a před nedělním dopoledním odjezdem na sever Čech i ranní rozbruslení. V sestavě stále chybí nemocný gólman Luboš Horčička, ostatní hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku. „Sestava z pátečního utkání se nemění, nastoupíme ve stejném složení,“ hlásil Rostislav Vlach těsně před odjezdem. Do Litvínova cestuje dvaadvacetičlenný hráčský kádr včetně náhradního brankáře Libora Kašíka, který byl povolán z prvoligové Olomouce, v roli sedmého obránce bude připraven Oldřich Horák a jako třináctý forvard Lukáš Finsterle. Zlínská ekipa se vydá k utkání krátce po půl desáté, během dlouhé cesty zastaví na oběd v oblíbené restauraci U Kryštofů v Jinošově u Velké Bíteše.

Utkání 4. kola Tipsport extraligy HC Verva Litvínov versus PSG Zlín se hraje na ZS Ivana Hlinky v neděli 23. září od 17.30 hodin a v textové on-line reportáži ho můžete sledovat na webu www.onlajny.com

Předpokládané sestavy:

HC VERVA LITVÍNOV: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, K. Černý, Kousalík, Jareš, Gula - Majdan, V. Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Frolík - Kubinčák, Baláž, Trávníček - Martynek, Rapáč, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Z. Okál ml., Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY