čtvrtek 30. ledna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Boj o první šestku přituhuje. Vicemistři z PSG Zlín hostí doma Pardubice

Hokejová Tipsport extraliga má na programu poslední lednový den zápasy 44. kola. Úřadující vicemistři z PSG Zlín změří síly na domácím ledě s týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Čajánek a spol. chtějí navázat na předchozí dvě domácí výhry s Litvínovem a Třincem a získat v boji o první šestku důležité body. „Ze čtyř zápasů, které odehrajeme do olympiské přestávky, jsou utkání s Pardubicemi a Slavií pro nás nejdůležitější. Oba týmy jsou v tabulce za námi a je potřeba nad nimi vyhrát. Případné zaváhání by nám způsobilo komplikace v boji o účast ve vyřazovacích zápasech play off,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Duel s Pardubicemi bude výjimečný pro dva hráče Zlína. Obránce Radim Tesařík odehraje tisící zápas v české extralize a jako devátý hráč v pořadí překročí tuto magickou hranici. Navíc útočník Jaroslav Balaštík nastoupí k 800. utkání v nejvyšší soutěži.

Zlín ukončil v minulém kole šňůru tří vítězných zápasů za sebou. Berani prohráli v Karlových Varech gólem, který padl pouhých 55 vteřin před třetí sirénou. Autorem rozhodující branky byl Roman Vlach, syn zlínského kouče. Zlínský odchovanec skóroval proti mateřskému týmu poprvé a hned byl z toho vítězný gól! „Pocity jsem měl smíšené. Kdyby to bylo v prodloužení, tak bych to strávil zřejmě jinak. Byli jsme pár vteřin od zisku bodu. Samozřejmě rozhodující branku mohl dát kdokoliv jiný, každopádně ztráta bodu mrzela,“ uvedl jednapadesátiletý trenér PSG Zlín.

Do dlouhé olympijské pauzy zbývá ještě odehrát čtyři kola, které hodně napoví o umístění jednotlivých mužstev po základní části. Berani se utkají v pátek doma s Pardubicemi, které jsou v tabulce na osmém místě, když na Zlín mají manko šesti bodů. „Duely s Pardubicemi a příští týden se Slavií jsou pro nás nesmírně důležité. Oba týmy jsou v tabulce za námi a musíme je porazit. Pardubice jsou hodně nebezpečný soupeř, který má ve svém středu řadu šikovných útočníků. Všechny předchozí zápasy s nimi byly hodně vyrovnané a rozhodovaly maličkosti,“ pověděl Rostislav Vlach. Východočeši, které trénuje bývalý zlínský trenér Zdeněk Venera, měli před sezonou určitě vyšší ambice a během celé sezony hledají ideální složení mužstva. Jen v ofenzívě nastoupilo v letošní sezoně úctyhodný počet 28 hokejistů!

Na marodce Zlína jsou obránci Petr Zámorský, Oldřich Horák a útočník Filip Čech. Všichni se objevili na čtvrtečním tréninku, i když start posledních dvou je nereálný. „Filip byl poprvé na ledě, Olda Horák pomalu začíná s tréninkem. U Petra Zámorského se rozhodneme v den utkání, zda jeho zdravotní stav mu dovolí nastoupit. V týdnu absolvoval vyšetření v Praze, uvidíme, jak se bude cítit,“ upřesnil Vlach.

Magickou hranici tisícího zápasu v extralize překoná zkušený obránce Radim Tesařík. „Má poctivý přístup k tréninku a pro mladé hráče je velkým vzorem. Pro nás je v řadě herních situacích nepostradatelných hráčem. Bylo vidět, že když byl zraněný a nehrál, mladí beci chybovali více než obvykle. Radim je podrží právě v kritických momentech, na ledě nepanikaří. Určitě má na to, aby hrál na této úrovni i dále a přejeme si, aby v extralize pokračoval i v příští sezoně,“ řekl na adresu devětatřicetiletého beka Rostislav Vlach.

Utkání 44. kola Tipsport extraligy PSG Zlín – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se odehraje na ZS Luďka Čajky ve Zlíně v pátek 31. ledna od 17:30 hodin. Důležitá informace pro všechny motorizované návštěvníky utkání, bezplatné parkování je zajištěno pro fanoušky na patrovém parkovišti vedle Baťova mrakodrapu.

PSG Zlín - HC ČSOB Pojištovna Pardubice
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY