pondělí 03. března 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Rozjetý Zlín je připraven skolit suveréna extraligy. Zápas začíná v 18:20 hodin

Úřadující vicemistři mají zajištěn dvě kola před závěrem základní části přímý postup do čtvrtfinále play off. Tým PSG Zlín se střetne v posledním zápase dlouhodobé části před vlastními fanoušky se suverénem extraligy pražskou Spartou. Berani se vezou na vítězné vlně šesti zápasů v řadě a nyní je čeká nejtěžší prověrka v podobě bitvy s pražským týmem trenéra Jandače. „Věřím, že navážeme na velmi dobrou formu z předchozích zápasů. Každý chce porazit Spartu, samozřejmě i my nejsme výjimkou. Očekávám dramatický duel s parametry blížícího se play off před velkou diváckou návštěvou,“ pověděl Juraj Jurík, druhý trenér PSG Zlín. Pokladny zimního stadionu budou otevřeny v den utkání již od 15 hodin.

Sparta vyhraje s velkým náskokem základní část Tipsport extraligy. Dvě kola před koncem má na svém kontě nevídaný počet 110 extraligových bodů a náskok 18 bodů před svým nejbližším pronásledovatelem z Třince. „Pražané během léta vhodně doplnili hráčský kádr a stabilizovali mužstvo. Je zde vidět rukopis trenéra Jandače. Drží si během celé sezony nadstandardní laťku výkonnosti a velkou formu, zatímco ostatní mužstva měla menší či větší krizi. Sparta i po olympijské pauze prokazuje velkou formu,“ řekl pětačtyřicetiletý zlínský asistent.

V brance Zlína se objevil po šesti týdnech opět zkušený gólman Luboš Horčička. Na plzeňském ledě pustil za svá záda pouze jeden gól z hole Mozíka, kdy se jeho spoluhráči zapomněli v útočném pásmu. „Luboš podal velmi spolehlivý výkon. Je to zkušený brankář, který podobné situace již mnohokrát zažil. Částečně měl usnadněnou roli, neboť mužstvo má v současné době velkou fazonu. Nicméně hráči pomohli jemu a Luboš pomohl hráčům,“ uvedl Juraj Jurík.

Berani odehrají do konce základní části ještě dva zápasy. A v případě zisku dalších bodů mohou rozehrát play off dokonce na domácím ledě. Na to zhruba před měsícem nikdo nepomyslel ani ve snu. „Během sezony se nám nesešlo, aby nám hrály tři pětky. Většinou to byla jenom jedna pětka, hráči procházeli poklesem výkonnosti. V poslední době je zřetelný nárust formy u většiny mužstva, nespoléháme se pouze na hru jedné nebo dvou pětek. Všechny naše útoky jsou nyní produktivní, velmi dobré výkony jsou podpořené góly i nárustem bodů v tabulce. Mužstvu se daří, přichází pohoda. Důležitým okamžikem bylo, že jsme zvládli po olympijské pauze dva zápasy doma, což bylo těžké po psychické stránce. Věřím, že nárůst formy bude kulminovat ve vyřazovacích zápasech play off,“ pověděl Jurík.

Na pondělním tréninku scházel pouze útočník Petr Holík, který má po zásahu do oblasti krku z utkání v Plzni krevní podlitinu. „Uvidíme, jak se bude Petr cítit v den zápasu. Ostatní hráči jsou v pořádku, i když drobné bolístky léčíme,“ upřesnil zlínský asistent.

Hráčská kabina PSG se na zápas s lídrem extraligy těší a zatím nespekuluje nad tím, s kým se střetne ve čtvrtfinále vyřazovacích zápasů. „Soupeře si nevybíráme a nechceme ani spekulovat. Čtyřka je stále ve hře a máme to ve své režii. Pokud dvakrát vyhrajeme, nemusíme se ohlížet na výsledky jiných. Máme ale velmi těžký los než naši protivníci, ale v současné formě se nebojíme nikoho,“ uzavřel Juraj Jurík, druhý trenér PSG Zlín.

Zápas 51. kola Tipsport extraligy PSG Zlín – HC Sparta Praha se hraje v úterý 4. března v 18:20 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny jsou otevřeny již od 15 hodin. Přijdte povzbudit zlínské Berany v boji o extraligové body. Důležitá informace pro všechny motorizované návštěvníky utkání, bezplatné parkování je zajištěno pro fanoušky na patrovém parkovišti vedle Baťova mrakodrapu.

PSG Zlín - HC Sparta Praha
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY