úterý 25. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Autor dvou gólů Antonín Honejsek: Pořád máme rezervy

Po zápase rozdával úsměvy. Není divu, zlínský forvard Antonín Honejsek prožil vydařený večer. Moravskou bitvu s Kometou Brno okořenil dvěma góly a ten ze 62. minuty byl vítězný a navíc hodně hezký. „Vyplynulo to ze situace. Bek soupeře neměl rychlost, tak jsem si ho obhodil a pak z toho byl gól,“ popsal.

Jak vznikla klíčová situace zápasu? Petr Holík si všiml rozjetého Honejska, poslal mu puk na křídlo, dvacetiletý dravec objel bezmocného Bičánka a vychutnal si brněnského Trvaje. „Trenéři nám už předtím říkali, že musíme hodně bruslit. Rozjel jsem se ve vlastní třetině a byl jsem u mantinelu volný, takže jsem se zkusil nacpat před bránu. A vyšlo to,“ liboval si.

Jeho první trefa padla ve 27. minutě po rychlém pasu Ondřeje Veselého, kdy se Honejsek ocitl mezi kruhy a mířil přesně mezi betony. V tu chvíli vyrovnával na 2:2, když chvíli předtím Kometa dokázala otočit skóre. „Ale po první třetině jsme mohli vést vyšším rozdílem než jen 1:0. Řekli jsme si, že doma chceme hrát aktivně a napadat, což se nám dařilo a vyplynul z toho náš tlak,“ popisoval první pasáž utkání, v ní Berani jasně dominovali a soupeře přestříleli 18:6.

Hosté však zvedli hlavu a dokázali poté srovnat i na 3:3. V prodloužení ale přišla Honejskova chvíle. Díky jeho brance prohrála Kometa poprvé v sezoně. „Bylo nám jedno, že má Brno nějakou sérii výher, chtěli jsme doma uspět. Kometa je silový celek, mají vysoké beky, ale my máme zase obratnější a pohyblivější hráče, takže jsme chtěli hodně bruslit. Byl to náročný a těžký zápas, dva body jsou super,“ pochvaloval si útočník PSG Zlín.

Honejskovi evidentně prospívá spolupráce s Petrem Čajánkem a Ondřejem Veselým, která začala už v závěru loňského extraligového ročníku. „Je krása s nimi hrát. Jsem rád, že jsem dostal od trenérů takovou šanci. Základ byl v tom, že jsme společně nastupovali už v přípravných utkáních a mohli jsme se sehrát. Ale pořád tam jsou rezervy, doufám, že půjdeme ještě nahoru a budeme dávat ještě více gólů,“ doufá křídelník druhé lajny.

Antonín Honejsek
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY