sobota 29. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Petr Holík: Nevím, proč v Liberci nebodujeme. Ani pět gólů nám nestačí

Centr třetí řady PSG Zlín Petr Holík byl vyhlášen v pátečním zápase na libereckém ledě jednou ze dvou hvězd utkání vedle domácího Ladislava Šmída. Subtilní dvacetiletý forvard Vlachovy družiny vyšel v šesti odehraných zápasech střelecky naprázdno, nicméně svou aktivní hrou a důrazem je neustálou hrozbou pro soupeře. Holík se postaral o vyrovnávací gól na 5:5, když vystihl riskantní rozehrávku Výtiska z obranného pásma, přihrál na zcela volné spoluhráče Čajánka s Veselým. A začínalo se prakticky od začátku. Fanoušci pod Ještědem viděli celkem tucet branek, ale Berani na body v Liberci opět nedosáhli. Zdejší zúžené kluziště zlínskému hokeji vůbec nesvědčí, neboť zde naposledy vyhrál v lednu 2010 po výsledku 6:4.

Zlín v předchozích zápasech bodoval i zásluhou skvělé defenzivy, neboť v předchozích zápasech inkasoval nejvýše tři branky. V šestém kole však tradičně dobře zabezpečená obrana dostala trhliny a Berani dostali sedmigólový příděl. „To by se nemělo stávat. Dali jsme venku sice pět branek, a to by mělo za normálních okolností stačit k výhře, ale bohužel jsme prohráli. Špatně jsme bránili a zápas měl hodně divoký průběh,“ řekl bezprostředně po duelu Petr Holík.

Přitom Severočeši byli k poražení, neboť Bílí Tygři namazali hostům hned tři téměř vlastní góly. „Prohra v Liberci hodně mrzí, protože jsme dali gól a za chvíli bohužel inkasovali. Tyto okamžiky nás dost srazily a než jsem se dostali nahoru, přišly naše chyby v defenzívě. Vždy jsme začali špatně bránit. Tomu je potřeba se vyvarovat, nejbližší příležitost máme už v neděli doma proti Chomutovu,“ pověděl autor devatenácti extraligových gólů.

V liberecké Tipsport Areně se Beranům dlouhodobě nedaří. Posledních pět duelů Zlín vždy prohrál a získal zde pouhý bod za remízu po šedesáti minutách hry. „Ani jsem netušil, že zde máme takovou špatnou bilanci. Sice jsme tady vstřelili hodně gólů, ale na body to nestačilo. Zkrátka jsme špatně bránili. Nevím, čím to je, jestli úzkým kluzištěm nebo něčím jiným. Opravdu na to nedokáži odpovědět,“ uzavřel talentovaný útočník, který v závěru loňské sezony oblékl v pěti zápasech národní dres české seniorské reprezentace.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY