čtvrtek 27. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín míří k televiznímu zápasu pod Ještěd

Zápas 6. kola Tipsport extraligy svede na státní svátek Dne české státnosti v liberecké aréně domácí Bílé Tygry proti týmu PSG Zlín. Utkání pod Ještědem bude výjimečné pro dva aktéry, neboť se postaví poprvé v nejvyšší soutěži proti sobě útočník Bílých Tygrů Roman Vlach a první kouč PSG Zlín Rostislav Vlach. Třiadvacetiletý Roman odešel do Liberce na roční hostování. Berani postoupili po šňůře tří výher v řadě na třetí místo v extraligové tabulce a velmi dobrou formu z posledních dnů chtějí potvrdit i na severu Čech. Zlín čeká dva a půl roku na výhru v Liberci, nicméně každá série jednou skončí. Beranům nahrává do karet i nepříliš vydařený start Severočechů do letošní extraligy, neboť po pěti odehraných kolech se krčí až v samém závěru extraligové tabulky a čtyři poslední zápasy prohráli. Zápas začíná v 18.15 hodin a přímým přenosem ho vysílá sportovní kanál ČT4 SPORT.

Hokejisté Liberce získali v dosavadních pěti odehraných kolech pouhé tři body a jsou na posledním místě v extraligové tabulce. Bílí Tygři v čele s kapitánem Petrem Nedvědem zatím v úvodních kolech tápali a již čtyři zápasy čekají na výhry. „Liberec má zkušené mužstvo a určitě postupně půjdou v tabulce nahoru. Mají dobrý tým a výborného gólmana. Očekávám těžké utkání na úzkém kluzišti v Tipsport Areně. Co pamatuji, tak jsme měli na libereckém ledě vždy těžkosti. Mockrát jsem tam nevyhráli. Snad se nám to podaří prolomit a udržíme kontakt s čelem tabulky,“ uvedl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Berani vyhráli pod Ještědem naposledy v lednu 2010 po výhře 6:4, poté přišla série čtyř proher, přičemž v loňské sezoně alespoň bod po prohře v prodloužení.

Dres Liberce obléká od letošního léta právě syn šéfa zlínské střídačky. Roman odešel na sever Čech na roční hostování. „Samozřejmě to vnímám, ale že bych se na to soustředi a prožíval tom, tak ne. Beru to profesionálně a udělám vše proto, aby Zlín vyhrál a přivezl nějaké body. S Romanem jsme v každodenním kontaktu, ale rozhodně nerozebíráme důvody jejich poklesu v tabulce. Řešíme osobní věci a hokej je až na druhém místě,“ pověděl padesátiletý kouč. Přesto Vlach starší nastudoval hru soupeře prostřednictvím televizních přenosů nebo internetu.“Naposledy jsem sledoval v televizi zápas Tygrů v Plzni. Z jejich hry mám docela hodně poznatků, ale určitě i druhá strana nezahálela,“ upřesnil trenér Zlína.

S týmem odcestuje i brankář Luboš Horčička, kterého skolila v minulých dnech viróza, ale od začátku týdne se již zapojil do tréninku. Na marodce zůstává pouze zkušený obránce Radim Tesařík, v jeho případě se očekává start nejdříve v příštím týdnu. „Radim nechce riskovat po kontrole u doktora zhoršení svého zdravotního stavu. Do Liberce bereme vedle dvojice gólmanů dále sedm beků a třináct útočníků. Ráno nás čeká na domácím ledě rozbruslení a v 10 hodin vyrážíme na dlouhou cestu pod Ještěd,“ uzavřel Rostislav Vlach.

Utkání 6. kola Tipsport extraligy Bílí Tygři versus PSG Zlín se hraje v Tipsport areně v pátek 28. září od 18.15 hodin a v textové on-line reportáži ho můžete sledovat rovněž na webu www.onlajny.com. Přímý přenos vysílá v rámci magazínu Buly od 18 hodin ČT4 SPORT.


Předpokládané sestavy:

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Pavelec - Šmíd, Čakajík, Cebák, Výtisk, Štich, Derner, Holub - Netík, P. Nedvěd, Víšek - Kudrna, Bulíř, Roman Vlach - T. Urban, Filippi, Vantuch - L. Krejčík, Galamboš, Špaček.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Z. Okál ml., Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček.






SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY