neděle 30. září 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG zahájí náročný týden utkáním na Spartě

Extraligové hokejisty PSG Zlín čeká první říjnový týden nabitý program. Tipsport extraliga odehrají třikola, Vlachova družina v úterý hraje na ledě pražské Sparty, v pátek přivítá na domácím ledě před vyprodanými ochozy Kladno v čele s Jaromírem Jágrem i Tomášem Plekancem a náročný týden zakončí v neděli na třineckém ledě. „Máme před sebou tři těžké zápasy a chceme z nich získat bodový zisk. Začátek extraligy se nám celkem povedl a pro udržení pozice ve středu tabulky je potřeba bodovat ,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Sparta se překvapivě trápí v samotném závěru extraligové tabulky. Pražané v posledních pěti zápasech nezískali ani bod a v tabulce klesli až na poslední místo. Berani hrají v rozmezí pěti dnů již druhý duel s celkem ze čtrnáctého místa. Zlín prohrál v pátek po divoké přestřelce v Liberci 5:7 a Bílí Tygři se tříbodovou výhrou odpoutali ze samého chvostu tabulky. „V extralize není žádný lehký soupeř. Sparta má kvalitní mužstvo, špičkové hráče a především v útočné fázi velkou sílu. Určitě neřekli poslední slovo a v tabulce půjdou určitě nahoru,“ upřesnil šéf zlínské střídačky.

Svěřenci trenéra Richarda Žemličky zatím bodovali pouze v úvodních dvou kolech nové sezony, nejdřive doma po nájezdech porazili Karlovy Vary a poté si odvezli všechny body z Liberce. „Poslední čtyři zápasy prohráli vždy o gól, možná jim chybělo i štěstí. Sparta má v hráčském kádru řadu starších hráčl a těm chvíli trvá, než se dostavou do správného tempa. Může to být i jeden z důvodů špatného startu do extraligy. Pravda je, že řada proher může hráče psychicky nahlodávat a poté je vemi těžké se dostat zpět na vítěznou vlnu,“ uvedl Rostislav Vlach. Zlín dovedl v Tipsport Areně v Holešovicích zahrát, v minulých sezonách na ledě Sparty vždy bodoval. Například v loňské sezoně si odvezl z Prahy dvě výhry 2:1 po prodloužení. „Na ledě Sparty se nám docela daří a rádi bychom nějaký bodík přivezli i letos,“ upřesnil padesátiletý zlínský trenér.

V sestavě PSG stále schází zraněný obránce Radim Tesařík, ostatní hráči do utkání v Praze nastoupí, i když je po duelu s Chomutovem trápí tržné rány. „Výrazné změny v sestavě neplánujeme, možná jen drobné korektury,“ neprozradil více Rostislav Vlach. Mužstvo absolvuje dopoledne rozbruslení na ZS Luďka Čajky a v pravé poledne se vydá na cestu do hlavního města. Utkání 8. kola Tipsport extraligy HC Sparta Praha – PSG Zlín se hraje v úterý 2. října v 18.30 hodin.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY