čtvrtek 01. května 2014 | Zlin Press - Michael Kachlíř

Martin Hamrlík zvedl nad hlavu pohár pro mistry: Trénování je pecka!

Loni po prohraném sedmém finálovém zápase ukončil aktivní hráčskou kariéru. U hokeje ale zůstal a letos si loňskou porážku vynahradil. Současný trenér zlínských obránců Martin Hamrlík měl po výhře Zlína 5:3 nad Kometou Brno a zisku titulu pocit, jakoby byl v loňském finále: „Vrátil jsem se o rok zpátky. Měl jsem pocit jakoby to byl minulý rok.“

Ukončit hráčskou kariéru se rozhodl sám, neboť klub o jeho služby měl zájem. „Skončil jsem hrdě a měl to vyřešené. Byla mně nabídnuta smlouva, abych pokračoval, ale už jsem nechtěl,“ upřesnil Hamrlík. V nové roli trenéra obránců se rychle našel a dělá, co jej baví. „Trénování mě naplňuje a je to pecka. Zvedl jsem mistrovský pohár a lidi na mě nezapomněli. Hrál jsem tady celý život a budu jenom rád, když budou úspěchy pokračovat a budu u toho jako trenér,“ přál si Hamrlík, aby druhý zisk mistrovského titulu nebyl posledním úspěchem pro zlínský hokej.

V čem podle bývaleho zkušeného hráče a nyní trenéra tkví současný úspěch zlínského týmu? „Mužstvo mělo vnitřní sílu a věřilo si. Základem byl gólman, bez něhož se nedá vyhrát. Libor Kašík odehrál famózní finále. Tonda Honejsek nám loni chyběl a letos se rozehrál. Měli jsme vyrovnané čtyři pětky. V zápasech si všichni pomáhali a v play off to bylo vidět,“ mínil Hamrlík.

Ten byl u prvního titulu v sezoně 2003/2004 přítomný jako hráč. Obě mistrovská mužstva tak mohl porovnat. „Tehdy jsme měli starší tým. Kostru letošního týmu tvořili zkušení hráči, Čája, Lešoun, Tesil, Baláša další, které vhodně doplnili mladí kluci.“ Zlínští přitom neměli vstup do sezony 2013/2014 ideální a asi málokdo by je tehdy tipoval na budoucího extraligového šampiona. „Proto je lepší takové žebříčky nesledovat. Věděli jsme, jakou skupinu hráčů v kabině máme a povedlo se vyhrát.“ Poslední zápas sezony v hledišti dramaticky prožíval. „Byl jsem nervózní, i když normálně nebývám. Měl jsem propocené tričko a během přestávek jsem se převlékal,“ popsal Hamrlík.

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. MISTŘI


Radim Tesařík a Martin Hamrlík u Masarykova poháru.