neděle 17. srpna 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

První trenér PSG Rostislav Vlach: Na turnaji v Trenčíně bylo vidět, že hráči nejsou sehraní

Hokejisté PSG Zlín obsadili na letním přípravném turnaji Rona Cup-Memoriál Pavla Demitru v Trenčíně páté místo. V zápasech s týmy slovenské extraligy nejdříve porazili Skalici 2:0, ale poté nestačili na vicemistra z Nitry a prohráli 2:5. Podlehli rovněž v závěrečném vystoupení pořádající Dukle 1:4. Zlínští trenéři nasadili do tradičního turnaje všechny hráče širšího kádru včetně trojice gólmanů a především vyzkoušeli v zápasovém zatížení juniorské útočníky. „Prakticky v každém zápase jsme měli jiné složení obranných dvojic i jednotlivých útoků. Sestava byla hodně obměněná, možná i proto nám hodně vázla herní spolupráce jak v ofenzivě, tak i v defenzivě. Bylo vidět, že hráči nejsou sehraní,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

V závěrečném střetnutí tradičního letního přípravného turnaje v Trenčíně nastoupilo ve zlínském dresu proti pořádající Dukle hned sedm hokejistů juniorského věku. „Náš výkon nebyl v tomto zápase nejhorší, ale nedařilo se nám v koncovce. Spálili jsme dost šancí, zatímco soupeř skóroval čtyřikrát,“ řekl trenér Vlach.

Zlínští mladíci ukázali na trenčínském ledě své přednosti. Dvojice Matula, Hladiš rozhodla střelecky o výhře nad Skalicí, do sítě Dukly se trefil i Kovařík. „Po dohodě s trenérem Radkem Pšurným dáme kvarteto mladých hráčů k dispozici juniorům, kterým začíná v těchto dnech extraliga. Jsou to Matula, Zaremba, Hladiš a Stránský. Počítáme stím, že se vrátí k nám do přípravy zase koncem srpna a využijeme je například při zápase s Karlovými Vary v Břeclavi,“ upřesnil nejlepší extraligový trenér posledních dvou sezon.

Český mistr má v příštím týdnu úvodní dva zápasy v Champions Hockey League. V pátek 22. srpna se představí v Berlíně v souboji s místním Eisbärenem (začátek v 19:30 hodin), v neděli 24. srpna přijede do Zlína nováček švédské Elitserien Djurgaarden Stockholm (úvodní buly v 17:05 hodin). „Sestavu postavíme do těchto zápasů ze zkušených hráčů. Juniorka má na programu extraligové zápasy a nemůžeme počítat s využitím mladíků. Sestavu dáme dohromady od pondělí. Chceme, aby se obranné dvojice a jednotlivé útočné řady především dobře sehrály,“ uvedl Rostislav Vlach.

Šampioni ze Zlína cestují do německé metropole ve čtvrtek 21. srpna, dopoledne ještě potrénují na zlínském ledě a hodinu před polednem se vydají na téměř desetihodinovou cestu autobusem do Berlína. „Přijedeme na hotel, přespíme a druhý den nás čeká rozbruslení, odpočinek na pokojích a večer pak samotný zápas. Únava z cestování by se neměla v samotném duelu s Eisbärenem projevit,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY