pátek 29. srpna 2014 | Zlin Press - Jakub Kudláč (ror)

Útočník Petr Holík po prohře s Vary: Nevyhrajeme, když promarníme dvojnásobnou přesilovku

Tým PSG Zlín prohrál v přípravném zápase prohráli na ledě v Břeclavi s týmem HC Energie Karlový Vary 1:2. Po utkání přišel mezi novináře reprezentační útočník Petr Holík, který v zápase se Západočechy zaznamenal jediný gól Zlína. V čem viděl dvaadvacetiletý forvard hlavní příčinu porážky? „Dali jsme jen jeden gól a nevyužili přesilovku pět na tři.“

- Co myslíte, že rozhodlo o těsné prohře v přípravném zápase s Karlovými Vary?
"Dali jsme jen jeden gól a s tím se moc vyhrávat nedá. Také jsme neproměnili přesilovku pět na tři, a to je velká chyba. Nezasloužíme si pak vyhrát."

- Mohlo vám například vadit, že byla přesilovka přepůlená přestávkou?
"Šance jsme si vytvořili, jen jsme z toho nedali gól. To, že je přepůlená je jedno. Pak to zkusila druhá lajna, ale taky bez úspěchu."

- V čem byla změna, že góly padly jen v první třetině?
"Asi jen v tom, že hráči měli smůlu a brankáři štěstí. Šance byly pořád, ale góly ne a kolikrát tam opravdu chybělo to štěstí."

- Jak myslíte, že jste připraveni před blížící se extraligou?
"Myslím, že celkem dobře, musíme extraligu ale začít jinak, než třeba tu přípravu. Už ten zápas v Lize Mistrů musí mít ten správný náboj."

- Zápas se Západočechy jste odehráli v neutrálním a neznámém prostředí zimního stadionu v Břeclavi. Jaký byl například led?
"Po pravdě led byl katastrofální, stačilo trochu sněhu a puk už stál. Také problém byl v mantinelech. Všichni jsme zvyklí na rovné a tady se to různě odráželo, a mně to nevyhovuje."

Útočník PSG Zlín Petr Holík při přípravném zápase s Energií Karlovy Vary na ZS v Břeclavi.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY