pátek 10. října 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zdeněk Okál: Musíme jít nahoru postupnými krůčky a sbírat body v každém zápase

Připsal si gól i asistenci a výborným pohybem pomáhal vytvářet řadu šancí. Útočník PSG Zlín Zdeněk Okál přispěl k triumfu Beranů nad Karlovými Vary 5:1 a po zápase si viditelně oddychl. "Musíme teď sbírat body kdekoliv a proti každému soupeři," řekl čtyřiadvacetiletý forvard.

- Čím to, že jste utkání zvládli v takové pohodě?

"Jednoznačně jsme zlepšili pohyb. Z naší strany tam bylo lepší nasazení, padali jsme do střel, bojovali... Vrátilo se nám, že makáme i na tréninku a rveme se o každý bod. Na ledě to bylo vidět. V předchozích zápasech to od nás bylo trochu vyčichlé. Chtěli jsme navázat na to, co nás zdobilo v mistrovské sezoně a teď se to konečně podařilo."


- Povedené střetnutí odehrál i kapitán a váš parťák z druhé lajny Petr Čajánek, že?

"Čája nás vede, stejně jako ostatní starší kluci. Jeho hra je založená na bojovnosti, srážení se se soupeřem a nasazení. Nedělá žádné obloučky, ale všechno dohrává. Dneska mu to šlapalo výborně."


- Kdy se začaly výkony Zlína po špatném startu do sezony obracet?

"Doma se Spartou to bylo lepší, ale pak jsme v Plzni dostali tři rychlé góly po střelách a kombinacích od modré čáry a zase už to bylo takové nijaké. Ve třetí třetině jsme se tam zvedli, zlepšili bruslení a dnes na to navázali. Řekli jsme si, že na ně vletím už od začátku a vedli jsme 3:0, což nás uklidnilo."


- Pomohl vám i úterní duel v Lize mistrů proti Berlínu, v němž jste vstřelili hned čtyři branky?

V hlavách jsme měli, že se nám konečně podařilo vstřelit doma víc než dva góly. Určitě to pomohlo. Navíc jsme víc chodili před branku. V minulých zápasech jsme se do toho moc netlačili a to je špatně, pokaždé tam musí být aspoň jeden hráč. Každý gólman chytne střelu, na kterou vidí. Musíme tam být aktivnější."


- Jste už jen bod za Kometou, je to povzbudivé?

"Já se na tabulku vůbec nedívám. Radši. Ani po dnešku to neudělám, pořád vím, že budeme čtrnáctí. Musíme jít nahoru postupnými krůčky, v každém zápase chtít sbírat body. Začít od dobrých přihrávek, střel... Takové zdánlivé maličkosti nás dovedou k úspěchu. Jsem rád, že nás podpořilo i vedení klubu, které nás nechalo úplně v klidu a věřilo nám. To samé platí o trenérech. Máme tým, který má na to, aby byl v tabulce nahoře. Teď to jen musíme potvrdit na ledě."


Útočník Zdeněk Okál před brankářem Karlových Varů Tomášem Závorkou.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY