neděle 12. října 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Mistři jedou urvat první body z venkovního ledu do Hradce Králové

Jedenácté kolo Tipsport extraligy nabídne reprízu jarního čtvrtfinále play off mezi celky Mountfield HK Hradec Králové a PSG Zlín. Úřadující mistři se probouzí po mizerném začátku extraligy. Berani si připsali po vítězství nad Karlovými Vary druhou domácí výhru v řadě, ale hlavně se probudili v koncovce a zvedli si chabé sebevědomí z nepovedeného začátku soutěže. Zlín z posledních čtyř utkání včetně Ligy mistrů s Berlínem tři zápasy vyhrál a v posledních dvou duelech nasázel hned devět gólů! „Hráčům se zvedá sebevědomí, mají větší chuť do hokeje. Začátek extraligy byl pro nás deprimující, špatná koncovka nám svazovala ruce i nohy. Věřím, že poslední výhry nás nabudí a dodají potřebný optimismus,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Zlín už nesouží špatná produktivita a žalostná koncovka. Proti Karlovým Varům se střelecky prosadili například kapitán Petr Čajánek nebo kanonýr Jaroslav Balaštík. „Musíme se soustředit na každou minutu zápasu. Jsme rádi za tři body v domácím utkání s Karlovými Vary. Je to takový malý krůček a snad uděláme další právě v Hradci. Bude to strašně těžké, neboť mají dobrý mančaft a hrají kvalitní hru,“ pověděl Petr Čajánek, kapitán mužstva.

Tým PSG Zlín jede v neděli 12. října do Hradce Králové. Dojde k repríze jarního čtrvtfinále play off, Berani vyřadili v březnu místní Mountfield HK až po boji 4:2 na zápasy. Východočechům vstup do letošní sezony vyšel, tým německého kouče Petra Draissaitla najdeme po desátém kole na pátém místě se sedmnácti body. V minulém kole dokázal sebrat všechny body Slavii na jejím ledě. „Mají velmi dobře organizovanou obranu, výborné gólmany a inkasují málo branek. Hradec má kvalitní hráčský kádr, čeká nás těžký protivník. Soupeře dobře poznáme, neboť v loňské sezoně jsme se utkali desetkrát,“ řekl dvaapadesátiletý zlínský kouč.

Trenérský tandem Rostislav Vlach, Juraj Jurík se drží zásady, že vítězná sestava se nemění, i když otazník visí nad startem centra třetí řady Romana Vlacha. „Má svalové zranění a jeho start je nejistý. Rozhodneme se až dopoledne v den zápasu. Pokud Roman nebude hrát, do sestavy se posune Pavel Sedláček a provedeme drobné úpravy ve složení jednotlivých útoků,“ upřesnil Vlach. Na marodce zůstává útočník Pavel Kubiš (třísla), po virovém onemocnění začal koncem týdne s tréninkem obránce Martin Matějíček. Zkušený bek Radim Tesařík dohání tréninkové manko z letní přípravy. Zlínská družina absolvuje v den utkání dopoledne rozbruslení na vlastním ledě a ve 12:30 hodin se vydá klubovým autobusem na cestu do východočeské metropole.

Utkání 11. kola Tipsport extraligy ledního hokeje 2014/2015 Mountfield HK – PSG Zlín se hraje v neděli 12. října na zimním stadionu v Hradci Králové od 17:30 hodin.

Mountfield HK - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY