pátek 12. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kapitán PSG Petr Čajánek: Od druhé třetiny jsme hráli lajdácký hokej

V utkání s Českými Budějovicemi patřil mezi nejaktivnější hráče PSG Zlín, ale ani útočná formace Petra Čajánka se nedokázala střelecky prosadit. Berani tak doma podlehli Jihočechům 0:4 a poprvé před svými diváky nedali ani jeden gól. „Od druhé třetiny se mně náš výkon vůbec nelíbil,“ řekl zlínský kapitán.

- Kde je podle vás příčina dnešní porážky?
"První třetina byla parádní, mohli jsme dát čtyři góly a bylo by hotovo. Soupeře jsme jednoznačně přehrávali. Od druhé třetiny to byl z naší strany lajdácký hokej, hráli jsme bezstarostně. Budějovice daly dva slepené góly a my už jsme se do zápasu nedostali."

- V posledních zápasech jste hráli parádní hokej, mrzí dnešní porážka o to víc?
"Je to škoda, udělali jsme dobrou sérii, hráli pěkný hokej a najednou během jedné třetiny o tu pohodu přijdeme… Ale to k hokeji patří."

- V koncovce vám chybělo i trochu štěstí, že?
"Možná jsme si ho vybrali v utkáních v Třinci nebo s Kladnem. Dnes se mně náš výkon od druhé třetiny nelíbil, týká se to všech hráčů."

- České Budějovice nevyhrály pětkrát v řadě, nepodcenili jste je trochu?
"Každé mužstvo takhle občas prohraje. Byli jsme na zápas nachystaní, ale nedohrávali jsme souboje, puky nám uskakovaly. Soupeř pod tíhou situace, ve které se nachází, bojoval o to víc. Výborně jim zachytal brankář Kantor, předvedl několik vynikajících zákroků a podržel je. Ale to není omluva, z tolika šancí musíme skórovat."

- Co změnit v dalším domácím duelu s Plzní?
"Musíme začít stejně jako dnes v první třetině, rvát se o každý puk a tlačit do koncovky. V této fázi je jedno, proti komu hrajeme. Máme za sebou jedenáct kol a pořád nemá nikdo nahraných tolik bodů, aby mohl být v klidu. Dnešní zápas už je uzavřený, jedeme dál."

Petr Čajánek
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY