úterý 11. listopadu 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: V Pardubicích poprvé v sestavě PSG Jakub Svoboda, po zranění se vrací Pavel Kubiš

Prvním soupeřem mistrovského týmu PSG Zlín po listopadové přestávce bude v rámci 19. kola Tipsport extraligy celek HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vedený exzlínským koučem Zdeňkem Venerou. V dresu Zlína se objeví v Pardubicích premiérově křídelní útočník Jakub Svoboda z brněnské Komety, který přišel do Baťova města na dvouměsíční hostování a po zranění se vrací na extraligový led útočník Pavel Kubiš. Mistři se krčí nadále na samém chvostu tabulky, i když na předposlední Vítkovice ztrácí už jen dva body. „Kluci pořád věří, že půjdeme nahoru. Nálada je pozitivní a jedeme urvat nějaký bod do Pardubic. V naší situaci musíme sbírat trpělivě bod po bodu a posunout se v extraligovém pořadí směrem nahoru,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Východočechům patří v tabulce pátá příčka s 33 body, přičemž na vedoucí Třinec ztrácí jen šest bodů. „Pardubice hrají v letošní sezoně velmi dobře, tomu odpovídá i jejich současné postavení v tabulce. V létě neměli příliš změn v kádru a herně i výsledkově se jim daří. Čeká nás hodně těžký protivník. Východočeši velmi dobře bruslí, vytvoří si v útočném pásmu značný tlak. Samozřejmě chceme po pauze uspět, potřebujeme sbírat bod po bodu,“ řekl Vlach, nejlepší extraligový trenér posledních dvou sezon. Úvodní měření sil v letošní sezoně obou soupeřů vyhrály na zlínském ledě Pardubice po výsledku 3:1.

V sestavě Zlína se objeví poprvé čtyřiadvacetiletý forvard Jakub Svoboda, po třinácti zápasové odmlce kvůli zranění třísel naskončí do utkání útočník Pavel Kubiš. Zatímco reprezentanti Petr Holík a Oldrich Kotvan se vrátili z reprezentačních akcí po zdravotní stránce v pořádku, vrásky trenérskému tandemu Rostislav Vlach, Juraj Jurík dělají marodi na brankovišti. Luboš Horčička i Tomáš Štůrala jsou nadále mimo hru. „Je to problém. Luba je opět ve stavu nemocných a momentálně ani netrénuje. Tomáš sundal ortéza, pomalu začne s rehabilitací a v příštích dnech se zapojí do tréninku. Tíha zodpovědnosti tak stále leží na Liboru Kašíkovi, záda mu bude nadále jistit Petr Hromada z druholigového Vsetína,“ upřesnil Rostislav Vlach. Zlín nasadí do boje čtyři kompletní útoky.

Dopoledne máme rozbruslení a ve 12:45 hodin se vydáme autobusem do Pardubic,“ hlásil Martin Kotásek, vedoucí mužstva. Utkání 19. kola Tipsport extraligy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – PSG Zlín se hraje v ČEZ Areně v Pardubicích ve středu 12. listopadu od 18 hodin.


HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY