pátek 21. listopadu 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zklamaný gólman Petr Hromada: Zasloužili jsme si tři body, měli jsme více ze hry a řadu šancí

Napotřetí už to nevyšlo. Poté, co vychytal dvě výhry v zápasech s Litvínovem a Spartou odešel tentokrát brankář Petr Hromada z ledu jako poražený, Tým PSG Zlín podlehl Plzni 2:3 na samostatné nájezdy a opět prohloubil ztrátu na předposlední pozici v tabulce. „Dneska jsme si zasloužili tři body, měli jsme víc ze hry a šance,“ mrzelo Hromadu.

- Jak vznikl nápad poslat do branky na čtvrtý nájezd soupeře Libora Kašíka?

"Trenéři chtěli něco změnit. Pustil jsem dva góly za sebou a Káša chytá nájezdy výborně. Bohužel se nám to nepovedlo. Kluci mi přesně říkali, co budou hráči soupeře dělat, ale já jsem neudržel nervy a nezůstal na nohách. Jinak by mě trefili. "

- Sehrála roli i vaše nezkušenost?

"Asi jo, přece jen jsem nováček. Věřil jsem si, ale bohužel to nevyšlo. Hráče v extralize podle obličeje neznám, pokaždé jsem se snažil to ustát co nejdéle. Bohužel jsem pokaždé šel brzy dolů a dostal góly."

- Získaný bod je hodně málo, že?

"Po průběhu utkání jsme si zasloužili tři body. Měli jsme víc ze hry a šance. Plzeň ve druhé třetině skoro nevystřelila a pak potrestala dvě naše chyby. Bohužel takové zápasy se stávají. Tlačíte a z brejku dostanete gól… I v prodloužení nám tam mohlo něco spadnout."

- Ve druhé třetině jste si skoro nesáhnul na puk a pak přišly dva nájezdy soupeřova hráče, jak moc nepříjemné to pro vás bylo?

"Hodně. Lepší je, když na vás jde dvacet střel a jste v permanenci než pořád myslet na to, že jeden nájezd může rozhodnout zápas. Tohle mají brankáři nejméně rádi. Stojíte studený v bráně, pak na vás najednou jede hráč soupeře, dá gól, pak další nájezd a znovu gól."

- Neměli jste ani jednoho vyloučeného hráče, to se moc často nestává, ne?

"Výborně jsme bruslili a z toho pramenily fauly hostů. Za to musím mužstvo pochválit, odehrát zápas bez oslabení je parádní."

- Jak si vůbec užíváte pendlování mezi druholigovým Vsetínem a extraligou ve Zlíně?

"Hrozně moc mě nabíjí už jen to, že tady můžu být. Zítra má Vsetín derby s Valašským Meziříčím, a pokud se nic nezmění, tak pak v neděli pojedu se Zlínem do Karlových Varů. Je to zápřah, ale lepší než vysedávat na lavičce. To by víc bralo síly. Vždycky je lepší chytat, jsem vděčný za každou šanci."

Petr Hromada
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY