úterý 25. listopadu 2014 | Zlin Press - Roman Ordelt

Nejproduktivnější útočník PSG Zlín Roman Vlach: Je pro nás hodně důležitý zisk tří bodů

Potvrdil, proč je nejproduktivnějším hráčem PSG Zlín. Elegantní kličkou vykoupal centr Roman Vlach hradeckého brankáře Pavla Kantora a v domácím zápase poslal Berany ve 4. minutě do vedení. Zlínský celek nakonec dokráčel k důležité výhře 4:2 a odpoutal se z poslední příčky extraligové tabulky. „Je pro nás hrozně důležité, že jsme konečně získali tři body a prodloužili naši bodovou sérii,“ pochvaloval si Vlach.

- K vítězství nad Hradcem jste přispěl úvodní brankou a se spoluhráč jste zbytek utkání zvládli s bravurou. To vám určitě psychicky pomůže, ne?

"Před mým gólem se puk špatně odrazil, brankář proti mně vyjel až mezi kruhy a já toho využil. Dali jsme dvě rychlé branky, ale pak zase dvakrát inkasovali. To se nám nemůže stávat, hrát se musí celých šedesát minut. Naštěstí jsme dali třetí gól a podrželi si náskok."

- Konečně nejste poslední, je to velká úleva?

"Na tabulku se nedívám, my teď musíme opravdu jít zápas od zápasu a snažit se v každém z nich bodovat. Vím, kde se nacházíme, a že musíme pořád bodovat. Uvědomujeme si, že není na co čekat. Rozdíl mezi týmy v tabulce je minimální, pokud budeme pokračovat tak jak jsme hráli dnes, bude to dobrá cesta."

- V brance máte nečekaného hrdinu Petra Hromadu. Jak vám pomáhá svými výkony?

"Jeho nasazení byla trochu změna i pro celý tým. Když šel v zápase s Litvínovem poprvé do brány, neměl co ztratit. Je na něm vidět jistota a sebevědomí mu jde s výhrami nahoru. Doufám, že mu vydrží fazona co nejdéle. Výborně hraje i další posila Kuba Svoboda, je pro nás velký přínos. Teď se chytil i střelecky, což je super."

- Výkony ale pořád nejsou úplně ideální, že?

"Chceme hlavně zlepšit přesilovky. Trend pískání je nastavený tak, že vyloučení je opravdu dost a jsou to klíčové momenty zápasu. Pořád musíme bojovat, nic jiného nám nezbývá. Dnes jsme dali dva góly z dorážek. Je to i o jednoduchosti, když se týmu nedaří, musí se snažit co nejvíc střílet na bránu a takové góly nás pak mohou zvednout. Je potřeba hrát například takovým způsobem jakým dal čtvrtý gól Čája. To byla ukázková situace."

Zlínský útočník Roman Vlach v souboji s hradeckým Romanem Kukumbergem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY