čtvrtek 18. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Čajánek a spol. se chystají na mistra z Pardubic

Tým PSG Zlín zakončí třízápasovou sérii na domácím ledě duelem s úřadujícím českým mistrem z Pardubic. Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna jsou ve vyrovnaném středu extraligové tabulky na desátém místě s 16 body. Vlachova družina se na důležité utkání, které zakončí úvodní čtvrtinu základní části Tipsport extraligy, připravuje již od začátku týdne. Po předchozích dvou neúspěšných zápasech s Českými Budějovicemi a Plzní před vlastními příznivci, jdou Čajánek a spol. do duelu s Východočechy s jednoznačným cílem vyhrát a pojistit si postavení v lepší polovině tabulky. Zlínu stále chybí zraněný obránce Radim Tesařík, otazník visí nad startem dalšího beka Martina Matějíčka. V době výluky v NHL nastupují v dresu soupeře hvězdní útočníci David Krejčí z Bostonu a Aleš Hemský z Edmontonu, obranu vyztužil Jakub Kindl z Detroitu.

Na zlínském ledě se objeví v pátek 19. října úřadující český šampion HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Začátek se jim příliš nepovedl, ale mají velmi dobré mužstvo, které ještě posílili tři hráči z NHL. Především zámořští útočníci David Krejčí a Aleš Hemský jsou výborní hokejisté a určitě pomohou Východočechům k postupu na lepší příčky. Pardubice pořád patří k favoritům na přední místa,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Jeho svěřence v předchozích dvou zápasech s Budějovicemi a Plzní trápila velmi chabá koncovka a žalostná produktivita. Zlín vyšel z těchto zápasů bodově naprázdno a s velmi pasivním skórem 1:8! „Scházelo nám štěstí a více klidu v koncovce. V prvním zápase s Českými Budějovicemi jsme měli hodně šancí, ale chyběl nám v zakončení větší klid. Ve druhém zápase s Plzní jsme byli pod tlakem, góly nepřišly a do šancí jsme se dostávali velmi křečovitě. Kluci góly dávat umí a věřím, že se probudí právě v souboji s Pardubicemi,“ řekl Vlach.

Úřadující mistr má ve své sestavě vedle týmu Kladna další velká jména českého hokeje. V sestavě ČSOB Pojišťovny nastupují v době výluky NHL David Krejčí z Bostonu, nejlepší hráč loňského play off a vítěz Stanley Cupu a opora Edmontonu Aleš Hemský. Obranu navíc posílil Jakub Kindl z Detroitu. „Určitě bude v hledišti slušná atmosféra. Navíc v pátek chodí více diváků. Věřím, že nás hlasitě povzbudí. Samozřejmě nás předchozí dvě prohry mrzí, ale za hráče můžu slibít, že uděláme všechno pro to, abychom byli v utkání úspěšní a vyhráli,“ slíbil šéf zlínské střídačky. I když jména jako Krejčí, Hemský budí velký respekt, pozornost v pardubickém dresu zaslouží i další hráči. „Například Somík nebo Bartek jsou skvělí útočníci. Musíme si dát větší pozor, neboť mají hodně vyrovnaný a silný tým. Pokud chceme uspět, je zapotřebí zlepšit náš přístup v osobních soubojích a větší zodpovědnost v obraně,“ upřesnil padesátiletý trenér Zlína.

Na marodce stále zůstává zkušený obránce Radim Tesařík, který laboruje s třísly. Otazník visí nad startem dalšího obránce, neboť Martin Matějíček má problémy s nohou. Pokud by nebyl připraven, jeho místo zaujme Petr Šenkeřík. Otazník zůstává, kdo se objeví v brance. Předchozí zápas začal Luboš Horčička, ale v polovině utkání ho vystřídal Jakub Sedláček. „Ráno to rozsekneme,“ zůstal tajemný Rostislav Vlach při otázce, koho postaví do brány. Tým PSG Zlín nastoupí do utkání ve žluté barvě dresů. Pokladny zimního stadionu budou otevřeny od 16 hodin, samotný duel začíná na ZS Luďka Čajky ve Zlíně v 17.30 hodin.

Petr Holík
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY