pátek 19. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Centr PSG Petr Leška: V porážkách se nemůžeme moc hrabat

Ani jeho režisérské schopnosti nepomohly hokejistům PSG Zlín, aby z třinácti přesilovek vytěžili v zápase s Pardubicemi víc než jednu vstřelenou branku. Centr PSG Zlín Petr Leška nechtěl porážku 1:3 příliš dramatizovat. „Herně to z naší strany nebyl špatný zápas, ale bohužel jsme zase nevyužili spoustu šancí,“ litoval Leška.

Ze série tří domácích utkání jste nevytěžili ani bod a máte pasivní skóre 2:11. V čem je největší chyba?
"Pokaždé v první třetině hrajeme, máme vyložené šance a ve všech zápasech v této fázi máme i víc ze hry. Jenže ve druhé třetině dostaneme gól nebo dva a když si pak v kabině řekneme, že v závěru zabereme, ve třetí třetině rychle inkasujeme."

Pak už se s tím asi těžko něco dělá, že?
"Za stavu 0:3 jde psychika dolů a i závěry zápasů jsou potom nic moc. Stává se z toho křeč, ale třeba dneska jsme bojovali až do konce a i když to zní trochu blbě, nebyl to herně špatný zápas."

Je to psychicky hodně ubíjející pocit?
"Nemůžeme se v tom moc hrabat. Jedeme teď ven, třeba nám to pomůže. Sám dnešní zápas hážu za hlavu. Po první čtvrtině máme 21 bodů, což není špatné."

S Pardubicemi jste měli pět početních výhod pět na tři, ale prosadili jste se až v 56. minutě po ráně Petra Zámorského. Zažil jste někdy podobný zápas?
"Nezažil, ale to se stává. Přesilovky hráváme jednoduše na střelu od modré čáry, nevymýšlíme nesmysly, dáváme puk na beka. Buď je to z jeho střely gól, viz dneska druhá branka Pardubic, nebo se puk odrazí a pak už se to dá vykombinovat. Je to i o štěstí, ale tomu se musí jít naproti. Dnes jsme i zkusili dát k nám do první pětky Holase, který je na přesilovky šikovný. Bohužel to nevyšlo."

Co říkáte na výkon hostujícího brankáře Dušana Salfického?
"Chytal dobře, stejně jako oba gólmani v předchozích zápasech doma, ať už plzeňský Rask nebo českobudějovický Kantor. Buď je to naše nemohoucnost nebo jejich parádní výkon."

Východočeši nasadili dvojici z NHL David Krejčí, Aleš Hemský. Byli na ledě vidět?
"Oba jsou světoví hráči, gólové situace sehráli perfektně. Ale třeba mně se proti Krejčímu a podobným borcům hraje dobře, chtěli hrát hokej a nejsou to nějací bořiči. Jen jsem se proti němu nemohl prosadit na buly, proto jsem tam pak posílal Béďu."

Petr Leška
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY