pátek 09. ledna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Navrátilec mezi tyče Libor Kašík: Přibylo mi pár šedivých vlasů, ale máme tři body

V extralize chytal naposledy 28. listopadu v zápase v Třinci, pak už nastoupil jen ve čtyřech utkáních v první lize za Třebíč. Brankář Libor Kašík se vrátil do základní sestavy PSG Zlín až v pátečním duelu s Karlovými Vary, v němž Berani vyhráli 3:2. "Přibylo mi pár šedivých vlasů, ale naštěstí máme tři body. Dnes jsme museli vyhrát," uvědomuje si Kašík, který pochytal dvacet střel.

- Ve druhé třetině jste se dostali do vedení 3:0, ale pak jste ubrali na tempu a Karlovy Vary se dostaly do hry. Kde byla chyba?
"Pořád byly před námi skoro dvě celé třetiny, nepočítal jsem s jednoduchým zápasem. Vary hrají poctivě zezadu a jejich hráči čekají na soupeřovu chybu, které se dočkaly. Sehráli situaci před bránou tak, jak by se to mělo hrát, Skuhravý dobře dorážel puk. U prvního gólu jsem nic neviděl, nahodili puk od modré čáry a přede mnou stáli tři hráči, teč mi proletěla kolem ucha."

- V závěru jste měl i kus štěstí, že?
"Vzhledem k tomu, že jsem měsíc nechytal, mi přibylo pár šedivých vlasů. (úsměv) Ale kluci mi dneska strašně moc pomohli, hráli zodpovědně zezadu a díky tomu jsme nakonec vyhráli."

- S Vary se přetahujete o postup do předkola play-off, je vítězství o to cennější?
"Určitě ano, tyhle body jsme museli vyhrát. My už si ale nemůžeme vybírat soupeře, potřebujeme krást body každému, abychom uhráli play off. Ještě to bude dlouhá cesta."

- Západočeši si před zápasem stěžovali, že v týmu řádí chřipka, bylo na ledě poznat, že by jim docházely síly?
"Doufám, že chřipkovou epidemii teď budou mít všechny týmy, které proti nám budou hrát. Snad teď v Hradci nic nechytím. (směje se) My jsme to neřešili, každý tým má nějaké problémy a musí se s nimi vypořádat."

- Cítil jste na sobě, že jste v lize dlouho nechytal?
"Bylo to složité. Dlouho jsem nebyl v bráně a teď musíme vyhrávat každý zápas. Je to těžší než play off, kde hrajete o titul, ale tady se hraje o všechno. Ale pořád je to jen jeden zápas a před námi je jich ještě hodně. Ani nevím, jestli v tom dalším budu chytat. Budu pracovat s Ríšou Hrazdírou tak jako doteď."

- Co vám ta měsíční pauza dala?
"Možná jsem trochu splachovací. Snažím se makat na tom, co mě loni dotáhlo k titulu, ale dnes by to nedopadlo za tři body nebýt kluků přede mnou. Musím jim poděkovat."

Libor Kašík při rozhovoru pro média.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY