sobota 10. ledna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín jede bodovat na led nemocemi souženého mužstva Hradce Králové

Hokejisté PSG Zlín se představí v rámci 37. kola Tipsport extraligy na ledě týmu Mountfield HK Hradec Králové. Východočeši kvůli rozsáhlé marodce neodehráli dva zápasy a po týdenní přestávce naskočí svěřenci německého trenéra Petera Draisaitla do extraligového kolotoče v neděli 11. ledna. Mistrovský tým Zlína má před sebou další důležitý zápas. Na desátou příčku, která zajišťuje předkolo play off, ztrácí Čajánek a spol. stále pět bodů. „Jedeme do Hradce urvat nějaké body. V naší situaci potřebujeme vozit body i z venkovního ledu. Do konce základní části zbývá odehrát ještě hodně kol a situace kolem desátého místa stále vyrovnaná. Každý vybojovaný bod má nyní dvojnásobnou cenu. Nechceme ztratit kontakt s celky před námi,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Berani získali v pátek na domácím ledě povinné tři body v boji s Karlovými Vary o předkolo play off. O vítězství rozhodly dva slepené góly na začátku druhé třetiny během osmnácti vteřin. "Pro nás to byl důležitý zápas za šest bodů. Když jsme inkasovali druhý gól, začali jsme se v závěru bát o výsledek. Bojovností a trošičkou štěstí jsme nakonec důležitý zápas zvládli,“ pověděl Juraj Jurík, druhý trenér na tiskové konferenci po utkání.

Zlínská družina má před sebou duel v Hradci Králové. Většina hráčů Mountfieldu poslední dny trávila spíše v posteli než na ledové ploše. Nevídaná marodka v podobě ničivé virózy a zranění rozprášila sestavu tak, že k tréninku se jeden den sešlo sotva čtrnáct zdravých hráčů. „Sám jsem zvědavý, jak Hradec poskládá sestavu. Nemoc vezme hodně sil a určitě není jednoduché naskočit hned na led. Zažil jsem to, ale bylo to už hodně dávno ještě v mládežnické kategorii,“ uvedl Rostislav Vlach. Hradec byl nucen odložit zápas v Třinci a nehrál ani na Slavii. Nemoc vyřadila brankáře Kacetla, obránce Vašíčka, Dietze a útočníky Šimánka, Kudrnu, Mertla, Červeného a Vantucha. Po operaci je bek Frühauf, další obránce Mikuš pyká za disciplinární trest, mimo hru je Piegl, zranění jsou útočníci Valcourt a Nedvídek.

Východočeši po výsledkové mizérii koncem roku v posledních třech zápasech zabrali, třikrát vyhráli a naposledy si připsali rekordní výhru doma 9:2 nad Mladou Boleslaví. Velká marodka je zastavila v nejméně vhodnou chvíli. V tabulce je Mountfield i bez dvou odložených zápasů na šestém místě s 53 body. „Mají výborného gólmana Kantora a velmi propracovanou defenzivu. Málo inkasují a není jednoduché je porazit. Řadu gólů jim zařídí útočníci Šimánek s Mertlem. Čeká náš těžký zápas, ale chceme překonat jejich obranný val a získat body,“ pověděl dvaapadesátiletý zlínský kouč.

V sestavě Zlína stále schází zranění obránci Dalibor Řezníček, Tomáš Valenta, po operaci ramene je útočník Pavel Sedláček a zdravotní problémy vyřadili i Zdeňka Okála. „Sestava se zřejmě nebude příliš lišit od minulého střetnutí s Vary, ale definitivní rozhodnutí padne až dopoledne před samotným zápasem,“ upřesnil Rostislav Vlach. V předchozích zápasech v letoší sezoně se vždy radoval domácí tým. Hradec doma vyhrál těsně 3:2, zatímco v odvetě na zlínském ledě zvítězil tým PSG po výsledku 4:2.

Mužstvo absolvuje dopoledne rozbruslení na vlastním ledě a po obědě se vydá klubovým autobusem na cestu do východočeské metropole. Utkání 37. kola Tipsport extraligy Mountfield HK Hradec Králové – PSG Zlín se hraje v neděli 11. ledna od 17:30 hodin ve FORTUNA aréně v Hradci Králové. Obrazově ho můžete sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na serveru onlajny.com.

Nejlepší hráči Hradce Králové v letošní sezoně:

Nejproduktivnější hráč: Tomáš Mertl, 36 bodů (16 + 20)
Nejlepší střelec: Tomáš Mertl, 16 gólů
Nejlepší nahrávač: Tomáš Mertl, 20 asistencí
Nejlepší bilance +/- bodů: Jaroslav Kudrna, + 11 bodů
Nejvíce času stráveného na ledě (průměr): René Vydarený, 23:35 minuty
Nejvíce trestných minut: Jiří Vašíček, 62 trestných minut
Nejlepší brankář týmu: Pavel Kantor 91,00 procento úspěšnosti, 2,35 průměr gólu na zápas

Sestava Hradce Králové v minulém extraligovém zápase: Kantor – Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Knotek, Mertl, Červený – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Troliga, Vantuch – Kopta.

Mountfield HK Hradec Králové - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY