úterý 27. ledna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Jakub Svoboda opět v sestavě PSG: Dostal jsem se do tempa až v závěru utkání

Po nemoci poprvé naskočil do sestavy PSG Zlín a hned se v duelu s Olomoucí blýsknul gólem a asistencí. Útočník Jakub Svoboda se přitom po zápase přiznal, že pořádně se rozehrál až v úplném závěru střetnutí. „Dostal jsem se do tempa a hrálo se mi lépe. Za výhru jsem moc rád, byla důležitá,“ řekl Svoboda.

- Co podle vás dnešní zápas rozhodlo?

"Olomouc sice bruslila a držela puk, i v přesilovkách byla hodně v pásmu, ale neměla z toho žádné šance. My jsme dali branky v přesilovce a to nám moc pomohlo. "

- Na ledě jste byl poprvé od 11. ledna, jak jste se cítil?

"Nebylo to nejlepší, rozjezdil jsem se až na konci zápasu. V první třetině bylo hodně vyloučených, a protože nehrávám oslabení, tak jsem hodně seděl na střídačce. Pak už jsme měli vyloučených hráčů méně a dostal jsem se do tempa. Pomohla mi samozřejmě i nahrávka Čájovi a vstřelený gól. Ve třetí třetině už jsem se cítil lépe. "

- Nebál jste se, že kouč Vlach nebude po nedělní výhře nad Kometou chtít měnit vítěznou sestavu?

"Nevěděl jsem, jestli nastoupím. Když jsme se v sobotu bavili s trenérem, řekl jsem mu, že na neděli se ještě necítím, ale pro úterní zápas už se mě ptát nemusí. Předtím jsem hrát opravdu nemohl, byl jsem čtyři dny nemocný a na ledě jsem byl až ve čtvrtek. Ale na tréninku jsem se pak cítil úplně příšerně. S takovým pocitem jsem nemohl jít hrát. Jen bych tím ublížil ostatním."

- Díky druhému triumfu v řadě jdete v tabulce nahoru. Je v šatně poznat, že už jste přece jen pevněji usídlení v desítce?

"Je to lepší, protože vyhráváme a do konce sezony už moc zápasů nezbývá. Výsledky ostatních týmů kolem nás jsem sledoval už na kostce, ale ani přesně nevím, jaké jsou mezi námi bodové rozestupy. Bylo by skvělé, kdybychom teď vyhráli i v Liberci a s Vítkovicemi. Bude to ovšem hodně těžké."

Útočník Jakub Svoboda v souboji s obráncem Martinem Vyrůbalíkem z Olomouce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY