čtvrtek 25. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín se vydal na čtyřdenní trip do Čech, v kádru Beranů řádí marodka

Hokejisté Zlína odcestovali na čtyřdenní výjezd ke dvěma víkendovým zápasům Tipsport extraligy do západních a severních Čech. V pátečním kole se představí na ledě Karlových Varů a v neděli změří síly s Litvínovem. Zlínská družina vyrazila na dlouhou cestu bez pětice zraněných nebo nemocných hráčů v okleštěné sestavě. S týmem neodjeli do Čech brankář Jakub Sedláček (viróza), obránci Petr Zámorský (natržený postranní kolenní vaz), Dalibor Řezníček (viróza), Petr Šenkeřík (kotník) a útočník Bedřich Köhler (střevní problémy). V případě posledně jmenovaného existuje možnost, že by v případě zlepšení zdravotního stavu dorazil do lázeňského města v den utkání. Páteční zápas 16. kola s karlovarskou Energií se hraje v KV Areně od 18 hodin.

Zlín postihla rozsáhlá marodka v nejméně vhodnou chvíli. Mužstvo má před sebou tři zápasy na venkovním ledě, z toho úvodní dva s Karlovými Vary a Litvínovem právě o víkendu. Trojici venkovních zápasů v řadě uzavře příští pátek derby s Kometou v Brně. Čtvrteční trénink proběhl netradičně již od půl deváté na PSG Areně, neboť na hlavní ploše začaly přípravy na muzikál Popelka. „Trénovali jsme tam už létě, nebyl to pro nás žádný problém. Plocha je zde užší, ale až tak velký rozdíl s hlavní plochou to není,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Berani nastoupili v minulém zápase s Vítkovicemi se změnami ve složení jednotlivých útoků. Nakonec odešli z ledu poražení po prohře v nájezdech. Trenéři počítají s tím, že útoky zatím nebudou vracet do původní sestavy. Větší vrásky jim dělá stále rozrůstající se marodka. Nově se ve stavu marodů ocitli brankář Jakub Sedláček a křídelní útočník první řady Bedřich Köhler. „Kubu Sedláčka skolila na pár dní viróza a Beďa Köhler má střevní problémy. Stále věříme, že se dá ještě do pořádku a dodatečně ho dopravíme autem v den zápasu do Karlových Varů,“ upřesnil Vlach. S týmem krátce po poledni odcestovalo pouze jedenáct útočníků. Pokud by Köhler nehrál, tým doplní Jakub Šlahař, který nastupuje na střídavý start v prvoligové Třebíči. Zlín při absenci Sedláčka řešil i brankářský post. Mimo hru je Libor Kašík z Olomouce, který kvůli otřesu mozku nyní nechytá, rovněž junior Kevin Rozum je zraněný. Ve hře nakonec byly dvě varianty. Ta první počítala s povoláním zkušeného Martina Vojtka z druholigového Přerova. „Martin stále patří Třinci jako třetí gólman. Bohužel jsme se s Oceláři nedohodli na podmínkách jeho startu ve víkendových zápasech a z jeho krátkodobé výpomoci sešlo,“ uvedl Jiří Šolc, sportovní manažer PSG Zlín. Záda Horčičkovi nakonec bude krýt Tomáš Štůrala ze Šumperku, který přicestuje za mužstvem do lázeňského města ještě ve čtvrtečním večeru. „Jsme rádi, že došlo s vedením týmu šumperských Draků k dohodě. Tomáše čeká náročný program na cestování, v pátek extraliga ve Varech, v sobotu první liga doma s Pískem a další den extraliga v Litvínově,“ upřesnil Šolc. Zlín si stáhl vzhledem k absenci tří obránců z Olomouce Tomáše Valentu a s týmem odcestoval i junior Patrik Urbanec. „Absence trojice beků v obraně je dost nemilá, ale musíme se s tím poprat,“ řekl trenér Vlach.

Západočeši jsou v tabulce na jedenáctém místě s 19 body. Karlovy Vary prohráli v úterním kole v Třnci 3:7. „V poslední době šla jejich výkonnost nahoru, přišly posily z NHL a porazili doma i Spartu. Na domácím ledě hrají trochu jinak než venku, více ofenzivněji a odvážněji. Čeká nás těžký spupeř a náročný zápas. Samozřejmě chceme urvat nějaký bod. Nám se v poslední době nedaří příliš herně, ale psychicky jsou hráči na tom dobře. Věřím, že uspějeme a přivezeme z Čech bodový zisk,“ uvedl Rostislav Vlach.

Zlínská družina se vydala na dlouhou cestu do Karlových Varů s denním předstihem klubovým autokarem hodinu po poledni. Kolem devatenácté hodiny večerní se hráči ubytují v moderním hotelu Sanssouci, který se nachází na klidném místě lázeňské zóny. V pátek mají dopoledne od 10 hodin rozbruslení v dějišti utkání. Samotný zápas 16. kola Tipsport extraligy HC Energie Karlovy Vary – PSG Zlín vypukne v 18 hodin.

Do Karlových Varů a Litvínova se vydal tento hráčský kádr PSG Zlín: brankáři: Luboš Horčička, Tomáš Štůrala, obránci: Martin Hamrlík, Tomáš Linhart, Radim Tesařík, Oldřich Horák, Martin Matějíček, Oldrich Kotvan, Tomáš Valenta, Patrik Urbanec, útočníci: Petr Čajánek, Petr Leška, Jaroslav Balaštík, Ondřej Veselý, Antonín Honejsek, Marek Melenovský, Petr Holík, Pavel Kubiš, Jiří Ondráček, Filip Čech, Zdeněk Okál.

Aktualizace - pátek 26. října v 10 hodin: Do utkání v Karlových Varech nenastoupí ani křídelní útočník první řady Bedřich Köhler, kterého trápí střevní problémy. K týmu se připojí krátce po poledni útočník Jakub Šlahař, který momentálně nastupuje na střídavý start v prvoligové Třebíči.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY