sobota 21. března 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Ondřej Veselý: Na baseball se nedám, ztrátu bych už nedohonil. Byl to šťastný gól

V dosavadním průběhu play off si nepřipsal ani jeden kanadský bod, v šestém zápase čtvrtfinálové série s Kometou Brno si ale bodový půst bohatě vynahradil. Ondřej Veselý dal hned dva góly a pomohl tak PSG Zlín k vítězství 5:0, díky němuž je stav série vyrovnaný 3:3 a rozhodne až sedmý zápas. "Dneska bylo třeba, abych už dal nějaký gól. Naše pětka chtěla víc přispět a to se nám zaplať pánbůh povedlo," pochvaloval si člen první lajny.

- Nedáte se na baseball? Vaše branka na 4:0 byla výstavní, puk jste trefil ve vzduchu a poslal jej přímo do šibenice.
"Nedám, tu ztrátu už bych asi nedohonil. (úsměv) Byl to spíš šťastný gól, odrazilo se to a já se snažil do puku plácnout. Trefil jsem ho dobře,
ale byla i náhoda, že to letělo do vinklu. Bylo to v rychlosti, moc času jsem neměl, ale podařilo se mi to."

- Další trefou jste zvýšil na konečných 5:0, což už Kometu nejspíš úplně dorazilo, že?
"My umíme i takový náskok prohospodařit. Řekli jsme si ale, že tentokrát se to nesmí stát. Myslím, že jsme to zvládli až do konce. Udrželi jsme hlavu a nenechali se strhnout ke hře nahoru, dolů. Opakujeme si to pořád, ale vždycky se to nepodaří a něco nám tam spadne. Dneska jsme vedení udrželi a jsme za to rádi."

- První část hry byla doslova třetinou snů, že?
"Byla. (úsměv) Důležité bylo, že nám tam spadlo pár gólů a uklidnili jsme se. Kometa pak nás chtěla víc dohrávat, nic jiného jim ani nezbývalo ale my jsme se na to připravili a nepustili je do žádných větších potyček. Nebylo to ani nijak nečisté. Rychle jsme odehrávali puky a dohráli zápas v klidu."

- Ve vyřazovací části vám to zatím bodově nešlo, teď už jste se rozjel naplno?
"Každý zápas se snažím pomoct něčím jiným. Góly jsou vidět, ale černá práce je o hodně důležitější. Brno hraje dobře a pokud se hra neotevře tak jako dneska, je těžké dostat se do nějaké šance. Nechtěli jsme hlavně ztrácet puky, aby na nás chodili v přečíslení."

- Máte teď psychicky navrch?
"Každé utkání je úplně jiné. Dneska byla na koni Kometa, jela si sem pro vítězství v sérii, ale nepotvrdila to. Sedmý zápas se hraje v Brně,
výhodu domácího hřiště mají oni. Ale my chceme postoupit. Dneska jsme hráli dobře, chceme na to navázat."

Jedna víra. Jeden tým. Jeden cíl. SEMIFINÁLE

Ondřej Veselý uprostřed se raduje z branky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY