úterý 18. srpna 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Útočník PSG Zlín Zdeněk Okál po výhře nad Kometou: Je na čase si na ledě vyhovět a zatím se to daří

Druhý domácí přípravný zápas a opět slušná návštěva. Na moravské derby Beranů s Kometou Brno zavítalo na tři tisícovky diváků, to však znamenalo i drobný problém. Lidé na stadion donesli vlhkost a vytvořila se mlha. Nakonec ovšem vše dopadlo dobře, zápas se dohrál a domácí zvítězili 3:1.

V rozsáhlé soupisce jediná stabilní lajna. Na centru zkušená posila Martin Cibák s křídly taktéž novicem Tomášem Sýkorou a zlínským odchovancem Zdeňkem Okálem. "Pro všechny je to nová věc, ale snažíme se to nějak dát dohromady," pověděl po výhře nad Kometou Okál. "Siki (Sýkora) je veliký a silný, takže si dokáže podržet puk. Cibo (Cibák) zase hodně bruslí a vybojuje puky, což je důležité," podotkl pětadvacetiletý forvard. "Je na čase si na ledě vyhovět a zatím se nám to daří," dodal.

Okál si také chválil lepší klima oproti zápasu se Slovanem. "Hrálo se i líp, když bylo venku snad o deset stupňů méně," uznal. Ovšem jednu vadu to mělo, díky dešti se nad ledem objevil mlhavý opar a přes plexiskla nebylo nic vidět. "Je pravda, že v těch bílých dresech jsem soupeře skoro neviděl. Třeba hned na začátku jsem dostal ránu a vůbec jsem nevěděl, kde se tam ten hráč vzal," podivovala se osmaosmdesátka. "Rozhodčí se mě ptal, jestli chceme pokračovat," přiznal s úsměvem Okál, čímž narážel na nedohrané loňské 2. kolo extraligy právě v Rondu kvůli mlze. Ve Zlíně však bylo něco navíc, díky čemu se dohrálo. "Jsou tu větráky a když se to rozfoukalo, něco vidět šlo," řekl.

Zápas s Brnem před dobrou diváckou kulisou vyhráli žlutomodří především díky podařené úvodní půlhodině hry, kdy si vytvořili tříbrankové vedení. Soupeř už na konci druhé části jen korigoval. "Dnes to nebylo špatné, zvykáme si na sebe a na ten dril. Ovšem byl to už čtvrtý zápas a bruslení i ostatní věci jsou dobré," pochvaloval si Okál, jenž si uvědomuje, že v týmu je nyní veliká konkurence. "Je tu hodně mladých vlků a každý chce místo na sluníčku. I my, kteří tu již nějakou dobu hrajeme, musíme stále bojovat a přesvědčovat, že do sestavy patříme," utvrdil Okál a dodal. "Že je tu konkurence, to je jen dobře."

Před mančaftem je stále těžký úkol, a to zvolit si kapitána. "Každý v kabině chce vyhrávat a budeme to asi burcovat všichni," domnívá se Okál. A mimochodem, v den utkání s Kometou měl své 40. narozeniny poslední zlínský kapitán Petr Čajánek, na což nezapomněli ani diváci.


Zdeněk Okál na střídačce.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY