sobota 03. listopadu 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník PSG Bedřich Köhler: Soupeři z Brna příliš bodů nevozí, nám přálo i štěstí

Křídelní útočník elitní řady Bedřich Köhler se vrátil do sestavy PSG Zlín po dvouzápasové pauze zaviněné střevní nemocí a hned zařídil bonusový bod pro Zlín. Napínavé derby na ledě brněnské Komety rozhodla až sedmá série nájezdů a nakonec úspěšným střelcem se stal právě Köhler. „Dva body z Brna bereme všemi deseti. Soupeři odtud příliš bodů nevozí, přálo nám i štěstí. Oba mančafty si zasloužily po bodu, remíza po šedesáti minutách utkání slušela. Nájezdy jsou dovednostní disciplína, na naši stranu se přiklonilo nakonec i tolik potřebné štěstí,“ řekl sedmadvacetiletý forvard Zlína.

O výsledku dramatického derby mezi Kometou a Zlínem nakonec rozhodovalo umění nájezdů. V sedmi sériích byli hosté úspěšní třikrát, Kometa jen dvakrát. Köhler mohl rozhodnout hned v první várce nájezdů. Ve třetí sérii nájezdů před Trvajem téměř zastavil a nechal si vypíchnout puk. „Provedl jsem to hodně špatně. Při tom druhém brankář zůstal více v brance, tak jsem zkusil střelu a vyšlo to,“ pověděl po utkání.

Úřadující vicemistři z Brna prohráli již třetí zápas v řadě a doma padli podruhé v řadě. Především v defenzívě byla vidět řada mezer a ztrát puků než v předchozích zápasech. „Předchozí utkání jsem neviděl. Nebylo znát, že by v obraně nějak chybovali. Každopádně hokej je hra chyb a Kometa nebyla vzadu horší než my,“ uvedl autor letošních šesti extraligových tref.

Trenér Zlína Rostislav Vlach se rozhodl dát do původního složení první útok Zlína Balaštík, Leška, Köhler. Tato řada nastupovala opět společně a na ledě byli hodně vidět. „Věřím, že naše spolupráce bude fungovat především v přesilových hrách. Je pouze otázka času, kdy nám tam začnou padat góly a využijeme přesilovky. Postupně nacházíme cestu,  jak je zlepšit,“ pověděl urostlý habán.

Zatímco na cizím ledě Berani vyhráli již šestý zápas v řadě, doma v poslední době Vlachova parta tápe a kvarteto utkání za sebou prohrála. „Doma je to bída. Ale sopučasné úspěchy venku bych nepřeceňoval. Když natáhneme zápasovou šňůru výher, je za tím i tolik potřebné štěstí. Klidně jsme mohli z šesti duelů dva prohrát, neboť extraliga je velmi vyrovnaná. Někdy může rozhodnout jedna tyčka. Jsem rád, že body z venku vozíme, ale raději chceme vyhrát před vlastními diváky,“ řekl Bedřich Köhler.

Derby mezi oběma soupeři bývá v řadě případech i hodně vyhecované. Ve druhé třetině došlo ke konfliktu mezi Petrem Čajánkem a Jozefem Kováčikem, po kterém zlínský kapitán vyfasoval trest ve hře a utkání nedohrál. „Pořádně jsem to neviděl. Rozhodčí pak udělili tresty. Bohužel Čája dostat trest ve hře, což je pro nás nepříjemné, neboť proti Liberci nenastoupí,“ uzavřel rodák z Ostravy.

Bedřich Köhler
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY