čtvrtek 24. září 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín jede do Chomutova na led Pirátů. Do sestavy se vrací Kašík a Sedláček

Tipsport extraliga pokračuje o víkendu dalšími dvěma koly. Hokejisté PSG Zlín mají na svém kontě po čtyřech odehraných kolech tři body a dosavadní bodový zisk chtějí rozšířit po zápasech v Chomutově a domácím duelu s Pardubicemi. „Je potřeba lépe bruslit, být důraznější v osobních soubojích a zlepšit se v koncovce ve srovnání s posledním zápasem doma s Mladou Boleslaví. V Třinci to fungovalo a věříme, že další body přidáme,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Do brány se vrátí Libor Kašík, v útoku se objeví opět Pavel Sedláček, který začal sezonu v prvoligovém Havířově. Utkání v Chomutově začíná v 17:30 hodin.

Staronový nováček z Chomutova bude velmi těžkým protivníkem. Piráti jsou v tabulce na třetím místě s devíti body podobně jako vedoucí Sparta. „Mají v kádru velmi zkušené hráče, kteří sehráli řadu extraligových zápasů. Mužstvo trénuje Vladimír Růžička a Chomutov hraje stylem jako Slavia. Před nedávnem přišel ještě reprezentační forvard Červenka a to ještě zvýšilo jejich sílu v ofenzívě. Mají velmi dobrého gólmana a příliš gólů neinkasují. Hrají velmi dobře zezadu,“ řekl Rostislav Vlach.

Berani podávají na cizím ledě lepší výkony než v domácím prostředí. Veselý a spol. v letošní sezoně na vlastním ledě odevzdali všechny body Spartě i Boleslavi. „Diváci chtějí doma vidět útočnější hokej. Je potřeba soupeře přetlačit a z toho děláme chyby. Pokud chceme bodovat, musíme obranu uzavřít a předvádět více defenzívní hokej,“ vysvětlil třiapadesátiletý zlínský stratég.

Veselý a spol. měli snad nejtěžší extraligový začátek ze všech týmů. Mistrovský Litvínov, vicemistra z Třince nebo po titulu prahnoucí Spartu. Berani vstřelili v úvodních kolech jen sedm gólů, horší je už pouze Olomouc. „V koncovce a přesností zakončení se musíme jednoznačně zlepšit. Někteří hráči jsou hodně dlužni pověsti. Umí dávat góly, ale zatím vyšli naprázdno. Na druhou stranu je potřeba být trpělivý, nehnát se bezhlavě do útoku a počkat si na šanci,“ uvedl kouč Vlach.

Na marodce jsou nadále zkušený obránce Jiří Marušák (po operaci zápěstí) a útočník Tomáš Čachotský (nespecifikované zranění). Ve stavu marodů je i bek Oldřich Horák. „V sestavě nastanou drobné změny, povolán byl forvard Pavel Sedláček z Havířova a nastoupí v obou zápasech. Do branky nastoupí podle naší domluvy Libor Kašík, který odchytá i nedělní duel s Pardubicemi,“ vysvětlil Vlach. Na rozehrání do prvoligového Havířova byl poslán slovenský útočník Daniel Štumpf, který vypadl ze základní sestavy.

Zlínští hokejisté absolvují již v 7:45 hodin rozbruslení na vlastním ledě a o půl deváté se vydají na cestu do Chomutova s cílem urvat z ledu Pirátů bodový zisk. Utkání 5. kola Tipsport extraligy Piráti Chomutov – PSG Zlín se hraje v SD Aréně v pátek 25. září od 17:30 hodin, sledovat ho na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Chomutova v minulém extraligovém zápase: M. Kopřiva - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, Drtina, Bláha - Hovorka, D. Květoň, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva, J. Šťastný.

Piráti Chomutov versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY