pátek 16. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Petr Holík: Potřebujeme odehrát jeden dobrý zápas, pak se to zvedne

Dvě třetiny se jim vůbec nedařilo a zapnuli až v poslední části hry. Jenže hokejistům PSG Zlín to v duelu s Libercem nestačilo a doma prohráli počtvrté v řadě. "Děláme zbytečné chyby. Je to pořád dokola, už nevím, co k tomu mám říct," soukal ze sebe zklamaný domácí útočník Petr Holík.

- Byl to dnes nejhorší výkon v sezoně?
"Nevím, takhle to nehodnotím. Je to pořád špatné, každý zápas. Hrajeme třeba deset minut potom, co dáme gól, ale stejně se na branky strašně nadřeme."

- Je to velký zmar?
"Máme v zápase dobré momenty, ale je to k ničemu. Vždycky dostaneme první gól, pak deset minut nehrajeme, pak dvě minuty hrajeme, pak zase deset minut ne a jen odpalujeme puky. Když si to nahodíme do pásma, stejně jsme pomalejší než hráči soupeře. Tragédie. Myslím, že to vidí každý."

- Z tribuny se zdá, že vám to nebruslí tak dobře jako hráčům druhého týmu.
"Všichni jsou rychlejší než my, jsou o krok dopředu, vyhrávají souboje v rozích. Tím nemyslím jen Liberec, ale všechny naše soupeře. My čekáme, kdo to rozhodne, ale sám to nikdo nedokáže."

- Jak z toho ven?
"To kdybych věděl... Musíme hrát celých šedesát minut, makat a hrát tak, abychom získali aspoň jeden bod. Postupnými krůčky se třeba dostaneme nahoru, ale s takovou hrou vůbec. My i čekáme na to, kdo z nás dá první gól místo toho, aby se někdo ukázal, když ten druhý má puk. Já to tady říkám, jenže na ledě to neděláme."

- Ani se svými výkony nemůžete být spokojený, že?
"Nejsem. Ani nevím, kolik mám odehraných zápasů, nemám ani gól."

- Je to v něčem podobné krizi ze začátku loňského ročníku?
"Je to jiné, Jsou tady jiní hráči a ti klíčoví, kteří nás seřvali v kabině, už nejsou. Mluvíme tam všichni, ale nikdo se nezvedne. Nemáme sice nulu na kontě, jenže hra je hrozná. Nechci náš tým pomlouvat, ale vidíte to všichni. Až odehrajeme jeden dobrý zápas, tak se to zvedne."

- Máte dva zápasy k dobru, tím se ovšem asi uchlácholit nemůžete.
"To je nám k ničemu. Pokud budeme takhle hrát i nadále, tak je stejně nevyhrajeme. Extraliga je vyrovnaná, i my na soupeře máme. Ale každou chybu, kterou uděláme, soupeř potrestá. To nás strašně sráží. A když pak udělají chybu oni a my máme jít do protiútoku, tak to nejde, protože nás předtím dvě minuty motají v pásmu."

Petr Holík v souboji s Libereckým hráčem.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY