neděle 18. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín jede do Plzně s cílem odlepit se ze dna tabulky

Zatímco doma nezískali hokejisté PSG Zlín ani bod, venku si připsali hned sedm bodů. Rozšířit dosavadní hubený bodový zisk má Vlachův soubor na ledě týmu HC Škoda Plzeň v rámci 12. kola Tipsport extraligy. „Potřebujeme získat pár bodů, hráče to nastartuje k lepším výkonům. Budou si více věřit a zlepší se i herní projev a koncovka,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. V sestavě Zlína dojde k několika změnám jak ve složení obranných řad, tak i útočných řad. Nedělní utkání v Plzni můžete sledovat v přímém přenosu sportovního kanálu ČT SPORT v rámci pořadu Buly – hokej živě od 17 hodin.

První dvě třetiny pátečního zápasu s Libercem připomínaly ze strany Veselého a spol. hokejový zmar. Berani zabrali až ve třetí třetině, nicméně na zisk bodů před vlastními fanoušky to opět nestačilo. Především herní projev mužstva byl velmi špatný. „Vždycky dostaneme první gól, pak deset minut nehrajeme, pak dvě minuty hrajeme, pak zase deset minut ne a jen odpalujeme puky. Když si to nahodíme do pásma, stejně jsme pomalejší než hráči soupeře. Myslím, že to vidí každý,“ hodnotil útočník Petr Holík nepřesvědčivý výkon mužstva.

Zlín má šanci na reparát na ledě Plzně, které v letošním ročníku daří. Byla i čele tabulky a momentálně jí patří třetí příčka s pouhým bodem ztráty na vedoucí Liberec. „Povedl se jim začátek extraligy, přitom v přípravě nebyla Plzeň nijak úspěšná. Na úvod sezony se zkoncentrovala, což svědčí i o odpovědnosti hráčů. Věřím, že kdybychom v naší situaci vyhráli jeden, dva zápasy, zvedne se výkon i sebevědomí a pozitivně se to projeví rovněž na herním projevu,“ řekl třiapadesátiletý zlínský kouč.

Na marodce Zlína je nadále dlouhodobě zraněný obránce Jiří Marušák. Do utkání se vrací po nemoci obránce Patrik Urbanec, mimo zápasovou sestavu se ocitl bek Aleš Holík. Ve složení útoků dochází k několika změnám s cílem zlepšit herní projev a především produktivitu týmu.

Vlachův soubor čeká těžký protivník. Západočeši doma z pěti utkání v letošní sezoně prohráli pouze s vedoucím Libercem a rovněž vzájemná bilance se Zlínem z loňské sezony jim hraje do karet. Plzeň vyhrála všechny čtyři zápasy a ztratila pouhý bod!

Berani po dopoledním rozbruslení na vlastním ledě se vydali úderem desáté hodiny klubovým autobusem na cestu do západočeské metropole. „Během cesty se zastavíme v poledne na oběd v restauraci U Kryštofů v Jinošově u Náměště nad Oslavou,“ hlásil Martin Kotásek, vedoucí mužstva.

Utkání 12. kola Tipsport extraligy HC Škoda Plzeň – PSG Zlín se hraje v HM Aréně v neděli 18. října od 17:20 hodin, sledovat ho můžete v přímém přenosu na ČT SPORT, dále na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Plzně v minulém extraligovém kole: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - J. Sýkora, Lev, Johnson - Poletín, Preisinger, Kristl. Trenéři: Michal Straka, Čihák.

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY