úterý 17. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín jede vybojovat další extraligové body do Olomouce

Zlínští hokejisté získali po reprezentační přestávce sedm bodů a odpoutali se z posledního místa extraligové tabulky. Změny v hráčském kádru a především příchody nových hráčů do útoku se vyplácí, neboť v předchozích zápasech vstřelili vítězné góly Roberts Bukarts a Jan Maruna. Zlepšenou aktuální formu se pokusí Vlachův soubor předvést i v utkání 20. extraligového kola na ledě Olomouce. Kohouti se momentálně trápí, neuspěli ve čtyřech z posledních pěti utkání a aktuální forma hovoří pro zlínské Berany. Ti mají soupeři oplácet i porážku před třemi týdny, když na domácím ledě neudrželi slibný náskok 3:0 a nakonec nezískali z utkání s Morou ani bod. Moravské derby se hraje ve sváteční den 17. listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

Hanáci prohráli z posledních pěti extraligových kol hned čtyřikrát. Minulý víkend vyšli zcela naprázdno, když doma prohráli s Kometou 1:4 a poté v Chomutově nestřelili ani gól a odjeli z ledu Pirátů s prohrou 0:2. Kohoutům vedeným zkušeným exzlínským trenérem Zdeňkem Venerou jakoby došla šťáva po skvělém začátku do extraligy. „Olomouc měla velmi dobrý vstup do soutěže. Těžila ze sebevědomí, hrála uvolněně a na jejím výkonu to bylo znát. Nyní se jím herně ani výsledkově příliš nedaří, ale slabší období přijde během sezony na každý tým,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Olomouc se nadále drží na šesté příčce, která zaručuje přímý postup do play off, Hanáci mají na svém kontě 30 bodů s lehce pasivním skóre 43:44.

V živé paměti je nedávná domácí prohra Zlína s Olomoucí v dohrávce 7. kola. Berani tehdy prohospodařili třígólový náskok, neboť v 16. minutě vedli již 3:0 a nakonec po šedesáti minutách hry prohráli 3:4 a zůstali bez bodu. "Utkání jsme si prohráli sami. Za stavu 3:0 musíme zápas dovést do vítězného konce, ale přišly tam hrubky od zkušených hráčů. Paradoxně nás položila naše dvojnásobná přesilovka, kdy jsme inkasovali gól. Hlavně v obraně tehdy byla spoustu zbytečných chyb,“ řekl třiapadesátiletý zlínský stratég. Veselý a spol. mají soupeři oplácet nepříjemnou prohru z domácího ledu.

Zlín se veze po reprezentační přestávce na vítězné vlně, tři zápasy v řadě vyhrál. Navíc tříbodová výhra z Pardubic přišla po předlouhých 42 dnech! Berani naposledy vyhráli za tři body začátkem října v Karlových Varech. „Obrana už nedělá takové fatální chyby jako v minulých zápasech, navíc výborně chytá Libor Kašík. Získali jsme pár bodů a kluci si více věří. Zvedlo se jim i sebevědomí a lépe se hraje. Všechny zápasy jsou vyrovnané a rozhodují maličkosti. Do Olomouce jedeme s cílem urvat další body,“ uvedl Rostislav Vlach.

Vítězná sestava Zlína se nemění, tým nastoupí ve stejném složení jako v posledních dvou zápasech. V sestavě se objeví i autor vítězného gólu z Pardubic Jan Maruna, který se srazil na začátku třetí třetiny s rozhodčím a utržil ze střetu klasického „koňara.“ Utkání 20. kola Tipsport extraligy HC Olomouc – PSG Zlín se hraje na ZS v Olomouci v úterý 17. listopadu od 17 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Olomouce v minulém extraligovém kole: Vošvrda - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera, Tomajko.

Vzájemná bilance zápasů Zlína a Olomouce v české extralize:
Celkem: 19 zápasů, 6 – 0 – 7 – 1 – 5, skóre 44:42
Doma 10 zápasů, 3 – 0 – 3 – 1 – 3, skóre 24:23
Venku: 9 zápasů, 3 – 0 – 4 – 0 – 2, skóre 20:19

Nejvyšší vítězství doma: 3:0, 27.1.2015 v sezoně 2014/2015
Nejvyšší prohra doma: 2:4, 4.10.1994 v sezoně 1994/1995
Nejvyšší vítězství venku: 3:1, 17.9.1995 v sezoně 1995/1996, 12.12.2014 v sezoně 2014/2015
Nejvyšší prohra venku: 0:3, 14.2.1995 v sezoně 1994/1995

HC Olomouc versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY