pondělí 30. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zlínské hokejisty čeká v úterý domácí dohrávka 6. kola s Pardubicemi

Utkání 6. kola Tipsport extraligy s Pardubicemi bylo původně na programu koncem září, nicméně nečekaná havárie chladicího zařízení na ZS Luďka Čajky odložila zápas s Dynamem až na první prosincový den. Při pohledu do tabulky se jedná o důležitou bitvu o cenné body pro oba týmy, které se trápí v letošním průběhu soutěže. Tým PSG Zlín najdeme v tabulce na třináctém místě, zatímco Východočechům patří jedenáctá příčka. Zlínská družina přeskočí v případě tříbodové výhry svého protivníka v tabulce, navíc mají Veselý a spol. ještě jeden zápas k dobru. Podobně jako v předchozích zápasech hrají Berani o šest bodů. První trenér Rostislav Vlach chystá po nevydařeném zápase v Liberci změny v sestavě, navíc mimo hru je zraněný útočník Tomáš Čachotský. Zlín umí na Pardubice v poslední době zahrát, poslední tři vzájemné extraligové zápasy skončily v základní hrací době vždy těsnou výhrou 3:2 pro tým PSG.

Zlínští hokejisté v nedělním kole nepředvedli dobrý výkon, když na ledě lídra extraligy týmu Bílí Tygři Liberec prohráli 1:5 a vyšli po špatném výkonu bodově naprázdno. „Začátek byl z naší strany dobrý, nicméně po první inkasované brance se to zlomilo. Žalostně málo jsme stříleli, za první třetinu snad jen třikrát. Ještě za stavu 0:2 jsme měli v přesilovce velkou šanci snížit na rozdíl kontaktního gólu, ale v koncovce jsme opět zklamali. Definitivně se zápas zlomil za stavu 0:3, kdy jsme inkasovali gól při našem sporném vyloučení. Celkově výkon nebyl ideální,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Stínem zápasu bylo na konci první třetiny zranění útočníka Tomáše Čachotského po souboji za libereckou bránou. „Má naraženinu a problémy v oblasti zad. Půjde na důkladné vyšetření a podle lékařské zprávy uvidíme, jaké budou další prognózy. V úterní dohrávce určitě nenastoupí,“ upřesnil Vlach. Zlínští trenéři plánují po nevydařeném zápase pod Ještědem změny v sestavě. Otazník zůstává, kdo se objeví na pravém křídle prvního útoku při absenci Čachotského. „Chystáme změny, ještě to dolaďujeme. Uvidíme, jak sestavu nakonec postavíme. Nechceme ale rozházet jednotlivé útoky, spíše uděláme dílčí změny,“ pověděl zkušený zlínský stratég.

Pardubické Dynamo se trápí podobně jako Zlín ve spodních patrech extraligového pořadí. Po nevýrazných výkonech došlo v managementu klubu k velkému zemětřesení, skončil generální manažer Ondřej Šebek i trenérská dvojice Miloš Říha ml. a Václav Baďouček. Do vedení klubu přišel bývalý pardubický hokejista Pavel Rohlík a na střídačku se postavili noví trenéři Richard Král s Markem Zadinou. „Pardubice mají stejné problémy jako my, nedaří se jim v koncovce a dávají málo gólů. Duel bude spíše o bojovnosti, hodně hokejového umu a krásy zřejmě nebude k vidění. Budeme vycházet z poctivé defenzivy a se snahou udělat co nejméně chyb. Soupeř má sílu spíše v útoku, kde hraje kanonýr Petr Sýkora nebo zkušený forvard Tomáš Rolinek. Velmi dobře chytá americký gólman Brandon Maxwell, čeká nás velmi těžký protivník. Samozřejmě naším jednoznačným cílem je tříbodová výhra,“ uvedl na adresu soupeře Rostislav Vlach.

Dohrávaný zápas 6. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Dynamo Pardubice se hraje v úterý 1. prosince od 17:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 16 hodin. Po skončení utkání proběhne autogramiáda vybraného hráče u domácí střídačky, podpisy rozdá obránce Martin Matějíček Přijďte povzbudit Berany v boji o důležité extraligové body!

VZÁJEMNÁ BILANCE ZÁPASŮ ZLÍNA A PARDUBIC

CELKEM: 105 zápasů, 46 – 8 – 5 – 6 - 41, 304:309, 148 bodů
DOMA: 53 zápasů, 27 – 2 – 1 – 2 - 21, 158:148, 77 bodů
VENKU: 52 zápasů, 19 – 6 – 3 – 4 - 20, 146:161, 71 bodů

Nejvyšší vítězství doma: 6:1, 18. ledna 2004 v sezoně 2003/2004
Nejvyšší prohra doma: 0:5, 10. ledna 2006 v sezoně 2005/2006
Nejvyšší vítězství venku: 5:0, 1. února 1996 v sezoně 1995/1996
Nejvyšší prohra venku: 3:8, 7.října 1994 v sezoně 1994/1995

Sestava Pardubic v minulém extraligovém kole: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, M. Šeda - Marcinko, Redenbach, J. Svoboda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Šimun, Kaut, Moučka. Trenéři: R. Král, Zadina.

PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY