čtvrtek 03. prosince 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Zápas s Plzní: Berani musí zabrat a odčinit domácí nezdar s Pardubicemi

Tipsport extraliga pokračuje v pátek 4. prosince kompletním programem 25. kola. Hokejisté PSG Zlín se utkají doma s týmem HC Škoda Plzeň a po předchozím špatném výkonu v dohrávce s Pardubicemi musí bodově zabrat. Berani vyhráli z posledních šesti utkání pouze jednou a od desáté příčky, která zaručuje postup do předkola vyřazovacích bojů, je dělí devět bodů. Slabou útěchou pro Zlín je jeden zápas k dobru. Veselý a spol. potřebují k úspěchu zlepšit žalostnou produktivitu a především úspěšnost v koncovce. Střetnutí s Plzní začíná v 17:30 hodin, přijďte povzbudit Berany v boji o důležité extraligové body!

Zlín prohrál úterní dohrávku s Pardubice především kvůli mizernému výkonu v první polovině zápasu. „Máme problémy s tím, když se soupeř dostane do vedení. Do poloviny druhé třetiny to bylo z naší strany nemastné, neslané. Škoda, že nám rozhodčí neuznal kontaktní gól na 1:2 pro údajné postavení hráče v brankovišti. Dívali jsme se na video a branka měla platit. Právě tento okamžik mohl mančaft nastartovat k obratu. Druhá polovina střetnutí se hrála již v naší režii, byli jsme aktivní, měli jsme spoustu střel. Klukům nelze upřít snahu o zvrat, nicméně hokej se hraje na góly, a ty bohužel stále nedáváme. Chodili jsme i často před bránu, ale velmi dobře chytal gólman Pardubic,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Berani mají šanci na reparát v pátečním zápase s Plzní. Západočeši jsou v tabulce na výborném druhém místě, když v dosavadním průběhu získali 44 bodů. První vzájemném měření sil v letošní sezoně skončilo po vyrovnaném průběhu výhrou svěřenců trenéra Michala Straky až po samostatných nájezdech. „Soupeř hraje silový hokej a má velmi šikovné útočníky. Není náhoda, že hraje v popředí extraligy, má velmi dobře postavený hráčský kádr a šikovného gólmana. Věřím, že kdybychom v naší situaci vyhráli jeden, dva zápasy, zvedne se výkon i sebevědomí a pozitivně se to projeví rovněž na herním projevu. Potřebujeme takový zápas jako v loňské sezoně s Litvínovem, kdy jsme dokázali zvrátit nepříznivý stav. Právě tento zápas znamenal obrat v neúspěšné sezoně,“ řekl zlínský trenér.

Na marodce Vlachova souboru je zraněný útočník Tomáš Čachotský. „Naštěstí nemá nic prasklého. Do konce týdne určitě nebude hrát a poté se uvidí. Další hráči jsou zdravotně v pořádku,“ upřesnil třiapadesátiletý kouč. Otazník visí nad startem Zdeňka Okála, který ve Zlíně trénoval, nicméně klub řeší s prvoligovým Havířovem jeho další působení v návaznosti na starty Jana Maruny ve Zlíně. „Sestavu dáme dohromady až podle toho, jak dopadnou jednání s Havířovem. Proti Plzni dostane šanci útočník David Šťastný, který si vede úspěšně v prvoligovém Přerově. Velké změny v sestavě nebudou, spíše dílčí úpravy,“ uzavřel Rostislav Vlach.

Utkání 25. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Škoda Plzeň se hraje v pátek 4. prosince od 17:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 16 hodin. Po skončení utkání proběhne autogramiáda vybraného hráče u domácí střídačky, podpisy rozdá útočník Jiří Ondráček.

VZÁJEMNÁ BILANCE ZÁPASŮ ZLÍNA A PLZNĚ:
CELKEM: 111 zápasů, 48 – 8 – 7 – 9 - 39, 312:294, 158 bodů
DOMA: 56 zápasů, 32 – 4 – 3 – 4 - 13, 173:115, 100 bodů
VENKU: 55 zápasů, 16 – 4 – 4 – 5 - 26, 139:179, 58 bodů

Nejvyšší vítězství doma: 7:1, 1. 12. 1995 v sezoně 1995/1996
Nejvyšší prohra doma: 0:4, 9. 10. 2007 v sezoně 2007/2008
Nejvyšší vítězství venku: 5:2, 21. 9. 2001 v sezoně 2001/2002
Nejvyšší prohra venku: 2:8, 21. 9. 1993 v sezoně 1993/1994

Sestava Plzně v minulém extraligovém kole: Machovský - Jeřábek, Chalupa, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Kubalík - Schleiss, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - M. Beran, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka, Čihák.

PSG Zlín versus HC Škoda Plzeň
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY