pátek 04. prosince 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Roman Vlach: Věřil jsem, že až dám první gól, tak to ze mě spadne

V 59. minutě dostal přihrávku od Zdeňka Okála a poslal puk do poloodkryté brány. Útočník Roman Vlach se poté chytil za hlavu a trochu nevěřícně se smál. Byla to pro něj první branka v sezoně, která přišla až v 25. kole. "Kdybych nedal tohle, tak už nevím co bych měl proměnit," poznamenal Vlach.

- Věříte, že smolné období už je definitivně za vámi?
"Snad jo, uvidíme, jak to bude vypadat v dalších zápasech. Věřil jsem, že až dám první gól, tak to ze mě spadne. Cítil jsem úlevu, vypadalo to, že mi protihráč chytí střelu rukou. Očko výborně vybojoval puk a já už to jen dával do prázdné. Byla to pro nás velmi důležitá výhra. První třetina byla výborná, chtěli jsme pak nepolevit, protože někdy máme problém vydržet hrát náš hokej celých šedesát minut."

- Klíčová chvíle zápasu byla, že ve 46. minutě dokázal Jiří Ondráček v oslabení hned odpovědět na vyrovnávající gól Plzně, že?
"Když dostanete branku v oslabení, pokaždé vás to psychicky srazí. Jirka perfektně vystihl jejich rozehrávku zároveň s Pavlem Kubišem a pak to parádně trefil. Hodně nám pomohl."

- Z týmu byla konečně cítit velká sebedůvěra, čím to bylo?
"Důležité bylo, že jsme to nezabalili a věřili, že jsme lepší mužstvo. Klíč k úspěchu byl v tom, že jsme věděli, kdy napadat a kdy zase ustoupit. K ničemu jsme je nepustili. Výborně zahrála první lajna, na Bukym je vidět, že hrál jinou ligu než je ta naše, umí podržet puk. Holas je na tom stejně, takže si vyhoví. Loni nám to takhle taky šlo, jen teď je sestava jiná."

- Navíc jste dokázali hned po úterní porážce reagovat domácí výhrou.
"Chtěli jsme zápas s Pardubicemi odčinit a to se podařilo. Jenže musíme to teď zase potvrdit. Pokud bychom zase prohráli, tým by to srazilo. Je dobře, že jsme to zvládli. Celý mančaft šlapal. Asi se nám lépe hraje s celky z horní části tabulky. Nevím, čím to je, ale více nám sedí."

Víte, že poprvé v sezoně jste vstřelili více než čtyři góly?
"Teď jsme si to v kabině říkali. O nás se ví, že jsme spíše defenzivní mužstvo a když se nedaří, tak je to poznat. Pokud jste dole a nedaří se vám, tak nepomůže lítat vpředu a bezhlavě útočit, protože se to většinou otočí proti vám. Musíme si z těch čtyř branek vzít příklad. Jak se říká, není ranky, není branky."

- V minulé týdnu jste vypadl ze sestavy, měl jste o to větší chuť do hokeje?
"Chuť je vždycky stejná, když nehrajete, tak ještě možná větší. Ale bylo to adekvátní. Moje výkony nebyly takové, jak se ode mě očekávalo, jsem si toho vědom. Uvidíme, jestli jsem se z toho dostal. V životě to tak je, jednou jste dole a jednou zase nahoře. Nejsem jako Jágr a spol., kteří jsou pořád v top formě. Na mě to spadlo teď. Důležité je se z toho neposrat, jak říkal Ivan Hlinka."

Roman Vlach se raduje ze svého prvního gólu v sezoně.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY