neděle 13. prosince 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Jan Maruna o šesté trefě: Nepřeceňoval bych to, teď mi to lepí

Ve 33. minutě se znenadání zmocnil puku v útočné třetině a přesnou střelu do šibenice vstřelil čtvrtý gól Beranů. Byla to závěrečná branka zápasu, tým PSG Zlín díky ní porazil Spartu Praha 4:0. "Jel jsem z úhlu a moc variant na zakončení už mi nezbývalo. Chtěl jsem vystřelit brankáři nad rameno a vyšlo mi to, za což jsem samozřejmě rád," pochvaloval si Jan Maruna.

- Byla to vaše šestá trefa v sezoně, to je asi nad očekávání, ne?
"Nepřeceňoval bych to. Nějaké šance za zápas vždycky máte, jsem rád, že mi to teď lepí. Je to zásluha Jirky Ondráčka a Pavla Kubiše, kteří mi gólovky připravují."

- Jak jste si užil nečekaně vysoký triumf nad Spartou?
"Na takového soupeře se člověk ani nemusí motivovat. Sparta je Sparta, hrozně jsem si přál proti ní zahrát. Jsme rád, že jsem ve Zlíně vůbec dostal šanci, proto jsem v první lize dřel, aby si mě někdo všiml. Nemůžu čekat na druhou šanci, musím tuhle chytit za pačesy a snažit se odehrát co nejvíc zápasů."

- Klíčovým faktorem zápasu byl fantastický výkon a 34 zákroků brankáře Libora Kašíka, že?
"Zvládli jsme to týmovým výkonem, ale Káša chytal opravdu výborně. V důležitých okamžicích nás podržel a my jsme díky tomu neustále měli vzadu klid. I dnes jsme udělali dost chyb, ale Libor nám moc pomohl. Snad třikrát stříleli do prázdné brány a on to čarovně vytáhl... To nás zachránilo, bylo to ještě za stavu 1:0."

- Od druhé třetiny jste už si výsledek pohlídali...
"Hráli jsme jednoduše, vyhazovali puky ven a i když Sparta s tím chtěla něco udělat, zvládli jsme to. I tu ránu jsme si klidně nechali dát, důležité pro nás jsou tři body."

- V čem je současný tým jiný než ten, do kterého jste přišel před měsícem? Je poznat, že si daleko víc věří?
"Neřekl bych, že je v něčem moc jiný. Už když jsem sem přišel, tak bylo cítit odhodlání něco s dosavadním průběhem sezony udělat. Doufám, že body budeme nadále sbírat a půjdeme nahoru. Teď během reprezentační pauzy potrénujeme a odpočineme si."

Jan Maruna se raduje z branky.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY