sobota 26. prosince 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník PSG Zlín Petr Holík: Škoda, že nemáme tři body, příležitosti jsme na to měli

Perfektním blafákem vymíchal boleslavského Ritticha a v samostatných nájezdech poslal Berany do vedení. Branka útočníka Petra Holíka nakonec byla vítězná, tým PSG Zlín díky ní porazil Mladou Boleslav 4:3 a bral dva body. "Ale je to pro nás málo, měli jsme dost šancí na to, abychom zvítězili už v základní hrací době," věděl Holík.

- Věřil jste si na nájezdy? V utkání jste měl spoustu možností, ale ze hry jste se netrefil.
"Byl jsem spíš zklamaný, vždycky mi chyběl kousek. Hlavně dvacet vteřin před koncem, kdy jsem mířil do břevna. Nájezdy jsou ale něco trochu jiného, takže když mě tam trenér poslal, šel jsem. Letos nám jdou, Čachy a Buky jsou velmi šikovní."

- Kapitán Ondřej Veselý po utkání řekl, že jste dnes častěji střílel, i z pozicí, odkud jindy spíše nahráváte. Měl pravdu?
"Nemyslím si, spíš jsem se do šancí dostával víc, takže jsem měl více nahrávek i střel. Trenéři mi pořád říkají, ať víc střílím, i na tréninku. Klidně jsem mohl dát dva góly, šancí jsme dnes měli asi nejvíc za celou sezonu."

- Vaše souhra s Robertsem Bukartsem a Robertem Říčkou je zápas od zápasu lepší, ne?
"Dneska nás nakopl rychlý gól, navíc v přesilovce. Pak jsme si daleko víc věřili, neodhazovali jsme puk rychle od hokejky. Pomohlo nám to. Ale stejně je škoda, že nemáme tři body, gólové příležitosti jsme na to měli."

- Dva jsou málo, že?
"Dva nikdy nestačí, vždycky musíš mít tři. S odstupem času budou dobré, Boleslav letos hraje dobře, jednoduše. Když potřebují, dají si dlouhou přihrávku přes celé pásmo, otáčí hru a dobře bruslí."

- Jak se hraje v období vánočních svátků?
"Nikdy to nebývá optimální, musíme se daleko více soustředit a mít v hlavě, že svátky pro nás nejsou. Tempo utkání přitom bylo dobré, nestěžuju si. Kupodivu mi i jezdily nohy, ani nevím, jak se to stalo." (úsměv)

Petr Holík během zápasu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY